icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Nieuw voorstel slimme meters positief

Nieuws|De slimme energiemeter is niet verplicht voor consumenten en persoonsgegevens zijn beter beschermd. Dat staat in een nieuwe wetsvoorstel van minister Verhagen van Economische Zaken. Met de aanpassingen in het wetsvoorstel komt de minister tegemoet aan de eisen van de Consumentenbond voor de invoering van de slimme meter.

Gepubliceerd op:4 november 2010


De Consumentenbond verzet zich sinds 2008 tegen het verplichte gebruik van de slimme energiemeter. En vindt het onnodig dat energiebedrijven meekijken met het energieverbruik van hun klanten. De meter stuurt informatie over het energieverbruik digitaal naar de energiebedrijven. Met een slimme meter moeten consumenten meer inzicht krijgen in hun energiegebruik om zo energie te besparen. Dit is echter niet vanzelfsprekend.

Keuze voor consumenten

Energiebedrijven worden verplicht de slimme meter aan te bieden, maar consumenten hebben de keus om de slimme meter wel of niet aan te schaffen. Consumenten bepalen ook welke informatie zij willen delen en met wie. Minister Verhagen wil de slimme meter de eerste twee jaar kleinschalig invoeren. Zijn de resultaten succesvol, dan wordt de invoering uitgebreid.