icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Akkoord woekerpolis alternatief voor consumenten

Nieuws|De compensatie voor Achmea klanten met een woekerpolis biedt gedupeerden een alternatief voor de gang naar de rechter of een klachtenprocedure bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Dit is het resultaat van een akkoord tussen de verzekeraar en de stichtingen Verliespolis en Woekerpolisclaim. Achmea treft hiermee een schikking voor de te hoge kosten die zij bij consumenten in rekening heeft gebracht.

Gepubliceerd op:16 september 2010


Achmea heeft 65 miljoen euro beschikbaar gesteld om klanten te compenseren, naast het bedrag van 315 miljoen euro dat zij eerder naar buiten brachten, en is de eerste die de compensatie in één keer uitkeert. Daarnaast biedt de verzekeraar zijn klanten de mogelijkheid op een beter, alternatief product over te stappen.

Compensatie

Inmiddels zijn er in de woekerpolisaffaire schikkingen getroffen met Delta Lloyd, ING, Aegon, Fortis ASR en SNS Reaal. De Goudse en Generali stelden een eigen compensatieregeling op. Op de site van de Consumentenbond staat meer informatie over de verschillende regelingen.

Lees ook:

  • Woekerpolissen: Regelingen voor je woekerpolis