icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Bijkomende kosten ziekenhuisverblijf moeten duidelijker

Nieuws|De Consumentenbond pleit voor reële en duidelijke tarieven als het gaat om bijkomende kosten van een ziekenhuisverblijf, die vooraf bekend moeten zijn. De bond onderzocht wat patiënten gedurende hun verblijf betalen voor het gebruik van internet, televisie en telefoon. Hieruit blijkt dat de kosten per ziekenhuis enorm uiteenlopen.

Gepubliceerd op:6 augustus 2010


Ziekenhuizen doen hun best om allerlei voorzieningen aan te bieden. Opvallend hierbij is dat prijzen die hiervoor worden berekend behoorlijk verschillen per ziekenhuis. Er zijn locaties waar het gebruik van telefoon, televisie en internet rechtstreeks verrekend wordt met de zorgverzekeraar. Maar patiënten bij de ziekenhuizen in Almelo en Hengelo van Ziekenhuisgroep Twente kunnen geconfronteerd worden met een rekening van bijna €42 per week bij twee weken ziekenhuisopname. Voor dit bedrag kunnen ze televisie kijken en bellen naar vaste nummers in Nederland. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Zorgverzekeraars en ziekenhuizen zouden afspraken moeten maken om dit soort basisvoorzieningen in de verpleegkosten op te nemen, zodat ze vergoed worden'.

Parkeren
Ook parkeren kan duur uitvallen, patiënten of bezoekers van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam betalen bijvoorbeeld €6,- voor anderhalf uur. Er zijn ziekenhuizen die hun patiënten tegemoet komen in de parkeerkosten, maar deze coulanceregelingen zijn niet altijd bekend bij de mensen voor wie ze bedoeld zijn.