icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Debat over toezicht financiële sector

Nieuws|De Consumentenbond gaat dit najaar een debat organiseren over het toezicht in de financiële sector. Ook de Commissie Scheltema benadrukt bij de presentatie van zijn onderzoek naar DSB op 29 juni 2010 het belang van een open discussie over het toezicht op de financiële sector. Het faillissement van IceSave en de val van DSB zijn schrijnende voorbeelden dat consumentenbelangen veel centraler moeten staan in het financieel toezicht.

Gepubliceerd op:29 juni 2010


BesprekinghandenDe bond pleit al langer voor een systeem waarin consumentenbescherming veel beter verankerd is: bijvoorbeeld doordat toezichthouders als de AFM namen van overtreders bekendmaken of DNB kan waarschuwen voor een dreigend debacle als IceSave.
Tijdens het debat zullen de aanbevelingen van de Commissie De Wit een belangrijke rol spelen. De Commissie concludeerde dat financieel toezichthouders transparanter moeten zijn (ze maken de vergelijking met omringende landen) en meer informatie aan consumenten kunnen verschaffen dan zij nu doen. Toezichthouders zitten nu op een schat aan informatie die consumenten moeten weten, want u wilt toch ook geen zaken doen met een financieel aanbieder waarvan alleen de toezichthouder weet dat die geen goed advies geeft?

Najaar

De bond gaat de komende weken gebruiken om het debat concreet vorm te geven en mensen uit te nodigen.