icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Duidelijkheid pensioenfondsen nodig

Nieuws|Pensioenfondsen moeten direct duidelijkheid geven aan werknemers en gepensioneerden over de gevolgen van een eventuele korting op hun pensioenuitkering. De Consumentenbond vindt het onacceptabel dat tienduizenden Nederlanders in onzekerheid verkeren over hun inkomensvoorziening voor de oude dag.

Gepubliceerd op:19 augustus 2010


echtpaar camera'Pensioenfondsen hebben jarenlang de suggestie gewekt dat het wel goed zat. Het wordt tijd dat consumenten eerlijk geïnformeerd worden. Mensen willen nu weten hoeveel ze gekort worden op hun uitkering, niet pas over een paar maanden' zegt directeur Bart Combée van de Consumentenbond. Minister Donner van Sociale Zaken maakt niet bekend om welke pensioenfondsen het gaat en geeft de fondsen tot begin volgend jaar de tijd deelnemers te informeren.

Pensioenoverzicht

De Consumentenbond pleit al jaren voor betere en duidelijke informatieverstrekking aan consumenten over hun pensioen. Sinds 3 jaar krijgen deelnemers het Uniform Pensioen Overzicht, een jaarlijks overzicht van opgebouwde rechten per pensioenfonds. Vanaf 2011 kan iedereen in het Pensioenregister opzoeken wat zijn persoonlijke situatie is. Op de website van de Consumentenbond kunnen consumenten hun eigen pensioen berekenen.

Lees ook:

  • Dossier: pensioenen