icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Duidelijkheid voor polishouders Quantum Leben nodig

Nieuws|Voor bestaande klanten van Quantum Leben is het onduidelijk of het verkoopverbod dat de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) op 16 augustus 2010 hebben afgekondigd gevolgen voor hen zal hebben. De Liechtensteinse verzekeraar Quantum Leben mag per direct geen nieuwe verzekeringen meer verkopen, omdat de Liechtensteinse toezichthouder heeft geconcludeerd dat onvoldoende duidelijk is of de verzekeraar nog aan de kapitaaleisen kan voldoen. De Consumentenbond heeft bij DNB opheldering gevraagd over de positie van bestaande polishouders in Nederland.

Gepubliceerd op:17 augustus 2010


Op dit moment is nog onduidelijk of bestaande polissen vallen onder de zogenaamde opvangregeling. De opvangregeling zorgt ervoor dat bij een faillissement andere verzekeraars de polissen van een omgevallen verzekeraar overnemen. Zo snel als de Consumentenbond meer informatie heeft voor bestaande polishouders zal de bond hierover berichten op zijn website.

TAF

Quantum Leben AG is een levensverzekeraar uit Liechtenstein die op de Nederlandse markt producten aanbiedt die dekking bieden bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. TAF B.V. vertegenwoordigt Quantum Leben AG in Nederland. TAF B.V. heeft een vergunning van de AFM en verkoopt de verzekeringen via bemiddelaars. Deze bemiddelaars en TAF B.V. staan onder gedragstoezicht van de AFM en mogen geen verzekeringen van Quantum Leben AG verkopen. Op de website van DNB staat dat de overeenkomsten tussen de huidige polishouders en Quantum Leben AG ongewijzigd in stand blijven.