icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Financiële risico’s openbaar maken

Nieuws|Toezichthouders AFM en DNB moeten publiekelijk de discussie aangaan over risico's die zij signaleren, bijvoorbeeld als er een bank dreigt om te vallen of hypotheekadviezen die niet deugen. Uit het onderzoek van de Consumentenbond naar financieel toezichthouders blijkt dat 74% van de Nederlandse consumenten het eens is met deze stelling. Tijdens het Debat Financieel Toezicht op donderdag 9 september 2010 zal hierover met afgevaardigden uit de sector gediscussieerd worden. Het debat start om 20:00 uur en zal live te zien zijn via www.consumentenbond.nl/financieeltoezicht.

Gepubliceerd op:8 september 2010


Consumenten hebben grote behoefte aan informatie als er financiële misstanden zijn vastgesteld door de toezichthouder. Daarom is het belangrijk dat consumentenbelangen veel nadrukkelijker een plaats krijgen in het financieel toezicht. De Consumentenbond pleit voor transparanter, persoonlijker en scherper toezicht, waarbij toezichthouders eerder handhaven, harder ingrijpen en een grotere pakkans creëren.

Debat

Op 9 september 2010 organiseert de Consumentenbond het Debat Financieel Toezicht. De bond vindt het belangrijk dat hierover een open discussie plaatsvindt. Het faillissement van IceSave en de val van DSB tonen aan dat consumentenbescherming veel centraler moet staan in het financieel toezicht.

Financieel_toezicht