icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Gezondheidszorgdebat over ‘Grenzen aan de solidariteit’

Nieuws|Willen jonge, gezonde consumenten meebetalen aan de zorg voor ouderen? Worden in de toekomst zieken af gerekend op leefstijl of leeftijd? Over deze vragen organiseren de Consumentenbond en het Ministerie van VWS op 28 juni 2010 het debat ‘Grenzen aan de solidariteit in de zorg’ in Sociëteit De Witte in Den Haag. De Consumentenbond zal daar ook de uitkomsten van het onderzoek naar het solidariteitsgevoel in Nederland presenteren.

Gepubliceerd op:23 juni 2010


diagnostiekformulierAanleiding voor het debat zijn de grote bezuinigingen die de zorgsector moet doorvoeren. Als het over gezondheidszorg gaat, gaat het tenslotte veelal over torenhoge kosten van de zorg. Nieuwe technieken en medicijnen maken het echter mogelijk dat mensen langer en probleemlozer kunnen leven. Maar tot welke prijs wil de consument voor gezondheidszorg blijven betalen?

Toekomst zorg

Maart 2010 presenteerde de Consumentenbond haar eigen plan voor de toekomst van de gezondheidszorg. De kern van dit plan is dat er meer zorg in de wijk wordt geboden, waardoor mensen minder snel een beroep doen op dure ziekenhuiszorg. Uitgangspunt van het alternatieve bezuinigingsplan is dat de zorg ook op lange termijn voor iedereen betaalbaar, toegankelijk, kwalitatief van hoog niveau en veilig moet zijn.

Lees ook: het bezuinigingsvoorstel van de bond (pdf).