icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Maak bezwaar tegen hoge WOZ-waarde

Nieuws|Woningeigenaren moeten ieder jaar kritisch kijken naar de WOZ-waarde (wet onroerende zaken) van hun woning en zo nodig bezwaar maken. Dit adviseert de Consumentenbond naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad. Door deze uitspraak moeten gemeenten alle bezwaarschriften van consumenten beoordelen.

Gepubliceerd op:25 oktober 2010


De Hoge Raad trekt een streep door de regel dat gemeenten met het vaststellen van de WOZ-waarde een bepaald percentage mogen afwijken van de werkelijke woningwaarde. Dit betekent voor consumenten dat gemeenten hun bezwaar altijd in behandeling moeten nemen en een bezwaarschrift niet zomaar kunnen afwijzen. De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van diverse belastingen (onroerende zakenbelasting, hoogte hypotheekrenteaftrek, waterschapsbelasting).

Grip op geldzaken

Op de site van de Consumentenbond staat hoe consumenten bezwaar kunnen maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Voor leden is er een voorbeeldbrief te downloaden. Hiermee zet de Consumentenbond zich in om dit soort ingewikkelde financiƫle zaken begrijpelijker en makkelijker te maken. Zo krijgen consumenten meer grip op hun geldzaken.

Lees ook:

  • Dossier Gemeentetarieven: Welke gemeentelijke lasten betaal je?