icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Maak namen vieze restaurants bekend

Nieuws|De namen van restaurants die een vieze keuken hebben, moeten openbaar zijn. De nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (nVWA) maakte vandaag bekend 23 restaurants gesloten te hebben, omdat de zij de hygiënenorm overtreden hebben. De Consumentenbond heeft de nVWA gevraagd de namen de bekend te maken van de bedrijven die zij hebben gesloten.

Gepubliceerd op:20 september 2010


keukenHet is voor consumenten onduidelijk of de gesloten restaurants inmiddels aan de hygiënenormen voldoen en of ze weer open zijn. Naast het openbaar maken van hygiënegegevens pleit de Consumentenbond voor een stickersysteem waarbij consumenten aan de deur kunnen zien of een restaurant hygiënisch werkt. In Denemarken en Engeland is een dergelijk systeem succesvol gebleken.

Stimulans

Consumenten hebben volgens de bond het recht te weten of het restaurant waar zij eten een schone keuken heeft. Nu weet alleen de inspecteur van de nVWA waar hij wel of niet een schone keuken treft. Daarnaast stimuleert openbaarmaking van gegevens bedrijven om hygiënischer te werken.