icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Meer inzicht in pensioen

Nieuws|Consumenten die ongerust zijn over de hoogte van hun pensioen kunnen de komende twee weken voor uitgebreide informatie terecht op de website van de Consumentenbond. Met behulp van een online pensioenmodule krijgen consumenten in 4 stappen inzicht in de financiƫle situatie op het moment dat ze met pensioen gaan. Op de site staan ook diverse mogelijkheden om een eventueel pensioentekort aan te vullen.

Gepubliceerd op:3 september 2010


De recente pensioenontwikkelingen kunnen ook invloed hebben op de pensioenuitkering van mensen die nu nog werken. De Consumentenbond wijst er op dat juist deze consumenten nog diverse mogelijkheden hebben om bij te sparen als een pensioentekort dreigt. Er is momenteel veel onduidelijkheid over pensioenuitkeringen bij tienduizenden Nederlanders.

Duidelijkheid pensioenen
Begin augustus 2010 riep de Consumentenbond pensioenfondsen op direct duidelijkheid te geven aan werknemers en gepensioneerden over de gevolgen van een eventuele korting op hun pensioenuitkering. De bond vindt het onacceptabel dat pensioendeelnemers niet weten waar zij aan toe zijn met betrekking tot hun oudedagsvoorziening.

Duidelijkheid pensioenfondsen nodig

www.consumentenbond.nl/pensioenen