icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Meldplicht datalekken bepleit op ministerie

Nieuws|In een gesprek met minister Van der Hoeven van Economisch Zaken heeft Bart Combée, directeur Consumentenbond, 8 juni 2010 gepleit voor een meldplicht datalekken. Het ministerie wil eerst een nog beperkte meldplicht voor telecombedrijven invoeren. De Consumentenbond ziet liever dat de minister meteen doorpakt met een plicht voor alle bedrijven en overheden.

Gepubliceerd op:8 juni 2010


De meldplicht moet bedrijven en overheden die persoonlijke gegevens bewaren verplichten om diefstal of verlies van privégegevens te melden aan consumenten. Vaak worden dergelijk incidenten geheim gehouden. Het melden is onderdeel van nieuwe wetsvoorstellen op het gebied van telecommunicatie. De Consumentenbond ziet ook veel positieve elementen voor consumenten in het wetsvoorstel, zoals duidelijke telecomcontracten, meer transparantie van tarieven, makkelijker overstappen en maatregelen op het gebied van privacybescherming.

Open karakter

LaptopsInternet is voor iedereen toegankelijk, dit open karakter is van groot belang  en een belangrijke reden waarom internet zo'n succesvol communicatiemedium is geworden. De Consumentenbond vindt het daarom een publieke taak om dit te handhaven en waar nodig te beschermen.