icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Oordoppen met filters bij harde muziek

Nieuws|Wie zijn gehoor wil beschermen én wil genieten van muziek, kan het beste oordoppen met filters dragen. Deze bieden voldoende bescherming, terwijl de muziek redelijk onvervormd blijft. Dat is de uitkomst van een vergelijkend onderzoek naar gehoorbescherming door de Consumentenbond. 

Gepubliceerd op:19 juli 2010


vingers_oorIn het onderzoek, dat plaatsvond in samenwerking met de Nationale Hoorstichting, zijn de voor- en nadelen van de bekendste soorten gehoorbescherming op een rij gezet: schuimdopjes, parapluutjes (rubberen oordoppen met lamellen) zonder filter, parapluutjes met een filter en filteroordoppen op maat, de zogeheten otoplastieken. Het maatproduct scoort het beste, maar heeft een behoorlijk prijskaartje vanaf 120 euro.

Uitgebreide informatie

Op de website van de Consumentenbond staat het online dossier 'oordopjes' (update 2016: dit dossier staat niet meer online) en ook in de Consumentengids van juli/augustus 2010 komt dit onderwerp aan bod. Een overzicht van aanbieders van gehoorbescherming is te vinden op www.oorcheck.nl, de jongerenwebsite van de Hoorstichting.

Klik hier voor een videoreportage van de Consumentenbond over oordoppen.