icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Politiek moet snel ingrijpen op kabelmarkt

Nieuws|De Consumentenbond is positief over het besluit van de OPTA om een nieuwe marktanalyse uit te gaan voeren voor de televisiemarkt. Dit is nodig door het succesvolle beroep van de kabelbedrijven tegen het openstellen van de kabel. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Goed dat OPTA deze stap zet om voor openstelling van markt te zorgen. Dat is noodzakelijk om toegang en keuze voor de consument te garanderen'.

Gepubliceerd op:31 augustus 2010


De bond roept de politiek op om te onderzoeken of er andere mogelijkheden bestaan om het openstellen van de kabel te versnellen en te waarborgen. Daarmee kan ook definitief afstel voorkomen worden indien een nieuw besluit van de OPTA opnieuw in een beroepsprocedure sneuvelt.

Europese Commissie

Het uitvoeren van de marktanalyse en noodzakelijke gang langs de Europese Commissie zal nog een behoorlijke tijd kosten. Wanneer alles meezit kan het nog tot 2012 duren voordat consumenten kunnen profiteren van de toegang tot de kabel en lagere prijzen. De Consumentenbond is van mening dat gezien de huidige ontwikkelingen binnen de kabel - en glasvezelmarkt het veel te lang zal duren totdat consumenten voldoende keuze hebben.