icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Nieuwe prijspeiling energie: overstappen!

Nieuws|Ook de nieuwste prijspeiling Energietarieven van de Consumentenbond toont aan dat jaarlijks overstappen naar een andere aanbieder de grootste besparing oplevert. Dit komt met name door overstapkortingen of actietarieven. Greenchoice biedt op dit moment het voordeligste jaarcontract met vaste tarieven. De bond raadt consumenten af om een jaarcontract met variabele tarieven af te sluiten. Meer informatie over de prijspeiling Energie staat in de Consumentengids van september en op www.consumentenbond.nl/energie.

Gepubliceerd op:27 augustus 2010


Voor wie niet jaarlijks wil overstappen, is een contract voor drie jaar te overwegen. Dat levert een kleinere besparing op. Ook hier is Greenchoice de voordeligste aanbieder. Om consumenten te helpen overstappen naar een andere energieleverancier biedt de Consumentenbond sinds begin dit jaar de Overstapservice Energie. Inmiddels hebben ruim tienduizend consumenten gebruik gemaakt van deze overstapservice.

Achtergrond prijspeiling
De Consumentenbond inventariseert twee keer per jaar de tarieven voor gas en elektriciteit aan de hand van één gebruikersprofiel. Een gemiddeld huishouden (2 à 3 personen) verbruikt 3600 kWh stroom (hoog 1800 en laag 1800) en 1900 m3 gas. Alleen energieleveranciers met een vergunning voor gas en/of elektra worden in dit onderzoek opgenomen, geen inkoopcollectieven.