icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Verlaag hypotheekrente!

Nieuws|Banken moeten zo snel mogelijk de hypotheektarieven verlagen. Uit een quick scan van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) blijkt dat de hypotheekmarges in Nederland flink zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar en omringende landen. De Consumentenbond roept banken op hun tarieven te verlagen zodat consumenten niet langer te veel betalen voor hun hypotheekrente. Ook pleit de Consumentenbond ervoor dat de NMa vaart maakt bij zijn vervolgonderzoek naar de marktwerking bij hypotheekverstrekking.

Gepubliceerd op:1 november 2010


Debat_smallBanken krijgen nu van de toezichthouder de kans uit te leggen waarom zij hoge marges rekenen. Daarnaast gaat de NMa onderzoeken of er nog voldoende marktwerking in deze sector is. De Consumentenbond onderzoekt al ruim 2 jaar de marges op hypotheken en stelde in september 2010 nogmaals vast dat de marges blijven stijgen. Zowel voor hypotheken met een variabele rente als hypotheken met een rente voor 10 jaar vast. Hierdoor betalen consumenten in sommige gevallen duizenden euro's per jaar te veel voor hun hypotheek.

Kredietcrisis

Banken blijven de kredietcrisis de schuld geven van de hoge marges. Zij zouden meer risico lopen en minder makkelijk geld kunnen lenen. De marktomstandigheden zijn echter de laatste tijd sterk verbeterd. Volgens de bond is er geen rechtvaardiging dat hypotheekverstrekkers hun hoge tarieven in stand houden.

Lees ook: