icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Vliegensvlug naar Schiphol

Nieuws|Met de trein naar Schiphol, vrienden of familie inschakelen of parkeren op de luchthaven? De Consumentenbond onderzocht de snelste en voordeligste manier om bij Schiphol te komen op weg naar een vakantiebestemming.

Gepubliceerd op:1 september 2010


De trein is vaak het voordeligste alternatief, de auto meestal het snelst. De kosten voor het parkeren van de auto variƫren van 44 euro tot 66,50 euro bij acht dagen parkeren. Op www.consumentenbond.nl/parkerenbuitenschiphol staan de uitgebreide resultaten van het onderzoek.

1001vliegveld01Voor de reiskosten is het reizen vanuit Utrecht, Breda en Zwolle naar Schiphol met elkaar vergeleken. De goedkoopste manier om naar Schiphol te reizen is met het openbaar vervoer. Brandstof in combinatie met parkeerkosten maken het reizen met de auto naar Schiphol gemiddeld duurder. Het duurste vervoersmiddel is de taxi. Als consumenten daar gebruik van maken, loont het om een prijsopgave te vragen. De bond kwam in het onderzoek grote verschillen in tarieven tussen deze aanbieders tegen.

Parkeerkosten

Het onderzoek vergelijkt ook de tarieven van de diverse parkeermogelijkheden op en rond Amsterdam Airport Schiphol en vijftien andere bedrijven, voor een parkeerperiode van 8 en 15 dagen. Ruim van te voren reserveren van een parkeerplek is aan te raden.