icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Wachtwoordbeleid websites zwak

Nieuws|17 van 20 door de Consumentenbond onderzochte grote websites dwingen sterke wachtwoorden niet af. Zo volstaat een wachtwoordlengte van slechts 1 karakter al bij modern.nl en is het wachtwoordbeleid bij betaaldienst PayPal onvoldoende. Een combinatie van wachtwoord met e-mailadres is voor kwaadwillenden voldoende informatie om op andermans kosten te webwinkelen. In de campagne Veilig Online geeft de Consumentenbond deze week tips voor het kiezen van sterke wachtwoorden.

Gepubliceerd op:23 augustus 2010


Slechte wachtwoordbeveiliging geeft niet alleen toegang tot een schat aan privégegevens, het opent ook de deur naar identiteitsdiefstal. Voor hackers met slechte bedoelingen zijn simpele wachtwoorden met speciale software eenvoudig te hacken. Websites waarop consumenten online aankopen kunnen doen, moeten daarom alleen wachtwoorden toestaan met voldoende lengte en een combinatie van cijfers en letters.

Laat je niet hacken

De Consumentenbond informeert met de campagne 'Laat je niet hacken' over de risico's van internet. Van 23 tot 27 augustus zijn op laatjeniethacken.nl dagelijks tips en advies voor het veiliger maken van de thuis PC-omgeving. Op de campagnewebsite kan een gratis software scan worden gedaan. Het volledige artikel staat in de DigitaalGids van 3 september en op Consumentenbond online.