icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Pensioen? Helft consumenten heeft geen idee

Nieuws
|
De helft van de consumenten heeft nog nooit nagedacht over hun inkomsten en uitgaven na pensionering. Dit blijkt uit onderzoek dat Wijzer in Geldzaken heeft laten uitvoeren in het kader van de Pensioendriedaagse die vandaag begint. De Consumentenbond is een van de 200 organisaties die zich tijdens de Pensioendriedaagse inzetten om consumenten zich te laten verdiepen in hun pensioen.

Gepubliceerd op: 27 september 2012

Er staan rekenmodules van de Consumentenbond op de website van Wijzer in Geldzaken, waaronder 'bereken je pensioen'. Met deze tool kunnen bezoekers uitrekenen hoe groot hun tekort is op hun pensioendatum en hoe ze dit kunnen aanvullen. Ook handig is de 'pensioenschijf-van-5' die het Nibud samen met de Universiteit van Tilburg heeft gemaakt. Hier kunnen bezoekers hun inkomen na pensionering uitrekenen en daarbij ook bekijken hoe het inkomen verandert als men doorwerkt na de pensioendatum.

Onderzoek

Dertig procent van de mensen die ondervraagd werden door Wijzer in Geldzaken legt geld opzij voor na hun pensionering. En twintig procent staat positief tegenover doorwerken na de pensioendatum. Consumenten gaan zich pas naarmate ze ouder worden meer interesseren voor hun pensioensituatie.