icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Traag internet en storingen grootste klacht over internetproviders

Nieuws
|
40% van de klachten die de Consumentenbond in de eerste 8 maanden van 2013 ontving over internetproviders gaat over de verbinding. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Consumentenbond van ruim 800 klachten over providers van vast internet op klachtenkompas.nl. De klachten over problemen met de verbinding zijn onder te verdelen in traag internet en storingen. Alle resultaten van de inventarisatie zijn terug te lezen in de Digitaalgids van november/december 2013.

    Gepubliceerd op: 31 oktober 2013

Traag internet

De snelheidsproblemen komen voor bij alle providers, maar er zijn wel een paar dingen die er uitspringen. Veel adsl-klanten zijn teleurgesteld dat de voorgespiegelde snelheid niet wordt gehaald. En bijna de helft van de klagers over traag internet is kabelklant bij UPC. De UPC Horizon mediabox is hier voornamelijk debet aan. Storingen komen relatief veel voor bij KPN en KPN-dochter Telfort. Consumenten klagen op klachtenkompas.nl ook veel over problemen bij het aansluiten van internet (18%) en onjuiste facturen (14%). Deze problemen komen ook bij alle providers voor, maar opvallend vaak zijn de aansluitproblemen bij glasvezelproviders.

Klachtenkompas.nl

Klachtenkompas.nl is het online klachtenplatform van de Consumentenbond. Consumenten en bedrijven kunnen hier samenkomen tot het oplossen van klachten. In sommige gevallen kunnen consumenten problemen ook zelf oplossen. Tips voor de aanpak van traag internet en storingen staan op de website van de Consumentenbond. Ook vind je daar een stappenplan die je kan helpen bij een klacht over een internetprovider.