icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Meer dan 50.000 klachten op Klachtenkompas.nl

Nieuws
|
Consumenten hebben sinds de start in juni 2012 ruim 50.000 klachten geplaatst op Klachtenkompas.nl. Dit online platform van de Consumentenbond brengt individuele consumenten met een klacht in contact met het desbetreffende bedrijf om zo, samen tot een oplossing te komen. Inmiddels hebben 1300 bedrijven zich aangesloten bij Klachtenkompas.nl.

Gepubliceerd op: 23 juli 2014

Klachtenkompas

De Consumentenbond is erg blij dat consumenten massaal hun weg weten te vinden naar Klachtenkompas.nl. Het platform laat zien dat problemen, online en zichtbaar voor anderen, snel en eenvoudig kunnen worden opgelost. Bart Combee, directeur Consumentenbond: 'Soms zijn mensen maanden bezig om iets opgelost te krijgen, maar komen door bureaucratische regels of communicatieproblemen niet verder. Via Klachtenkompas.nl kan het dan binnen een paar dagen geregeld zijn.'

Een groot deel van de klachten (25%) gaat over problemen met telefonie, televisie en internet. Grote spelers als KPN, T-Mobile en UPC zijn aangesloten bij Klachtenkompas.nl. Ook over Ziggo, Tele2 en Vodafone komen regelmatig klachten binnen, maar zij hebben zich tot op heden niet aangemeld bij het platform. Een stijgende trend is te zien in het aantal problemen met webwinkels. Ongewenste vervolgzendingen, producten die niet geleverd worden en het lastig terugkrijgen van geld, zijn de meest genoemde klachten. Op de site wordt ook bij gehouden hoe bedrijven klachten oplossen.


De Consumentenbond streeft met Klachtenkompas.nl naar een betere klachtenafhandeling en roept bedrijven die zich nog niet hebben aangemeld, op om zich aan te sluiten bij Klachtenkompas.