icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gebruikers Huisbaasje besparen op energierekening

Nieuws|Consumenten die gebruik maken van Huisbaasje, de energieverbruiksmanager van de Consumentenbond, besparen gemiddeld €75 per jaar op hun gasrekening en €50 op hun stroom.

Joyce Donat

Joyce Donat , Woordvoerder Gepubliceerd op:15 maart 2019

energie-huisbaasje

De Consumentenbond berekende dat het stroomverbruik van huishoudens met Huisbaasje gemiddeld met 5,3% per jaar daalde en het gasverbruik met gemiddeld 6,5%, Eventuele besparingen door de aanschaf van zonnepanelen zijn niet meegenomen. Ook het overstappen naar een andere energieleverancier, waarmee ook een flinke besparing mogelijk is, is niet in deze cijfers terug te zien.

Inzicht en bespaartips

Een energieverbruiksmanager is een app of kastje, aangesloten op de energiemeter. Vaak op een slimme meter, maar sommige, zoals Huisbaasje, werken ook met een analoge of ‘domme’ meter. Met een energieverbruiksmanager kunnen consumenten direct hun energieverbruik zien en makkelijk inzicht krijgen in welke apparaten veel stroom verbruiken, bijvoorbeeld door sluipverbruik. Huisbaasje geeft gebruikers ook persoonlijke bespaartips en een seintje wanneer hun energiecontract afloopt. Zij kunnen dan in de app overstappen naar een goedkopere leverancier.

Energieslim wonen

Consumenten staan de komende jaren voor flinke uitdagingen op het gebied van energie. Door de energietransitie (de overgang op een energievoorziening zonder vervuilende fossiele brandstoffen) verandert de manier waarop consumenten hun huizen van warmte en stroom voorzien. De Consumentenbond wil helpen door handvatten te geven om ‘energieslim’ te wonen.

 

Lees meer over energieverbruiksmanagers

 

Heb je vragen over Huisbaasje? Stel ze aan de community