! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Klarna App

Eerste indruk|De Klarna App geeft een overzicht van al je aankopen en betalingen met Klarna, een methode om achteraf te betalen. Handig, maar het is geen totaaloverzicht van al je online aankopen. Je kunt namelijk lang niet bij alle winkels met Klarna betalen.

Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:20 juni 2017


Aanbieder Klarna

Besturingssysteem iOS en Android


App Overzicht van rekeningen en betalingen

Prijs gratis


klarna eerste indruk

Conclusie

De Klarna App geeft een overzicht van al je aankopen en betalingen met Klarna, een methode om achteraf te betalen. Handig, maar het is geen totaaloverzicht van al je online aankopen. Je kunt namelijk lang niet bij alle winkels met Klarna betalen.

De app biedt wat handige extra's zoals een herinnering als je een rekening moet betalen, de mogelijkheid om de betalingstermijn te verlengen en een retour aan te melden zodat je nog even niet hoeft te betalen.

Voordelen

 • Een overzicht van al je aankopen (met Klarna) en betalingen
 • Betalingsherinneringen, die je ook kunt synchroniseren met je eigen agenda op je telefoon of computer
 • Notificaties voor het verstrijken van de betalingstermijn (2 dagen vooraf)
 • Betalingstermijn met maximaal 10 dagen uit te stellen
 • Mogelijk om een retourzending te melden, zodat je je factuur even kunt pauzeren

Nadelen

 • Sommige webwinkels rekenen extra kosten voor betalen met Klarna
 • Niet al je aankopen staan in de app, omdat lang niet all webwinkels Klarna aanbieden

Wat is Klarna?

Achteraf betalen bestaat al langer, maar neemt in populariteit toe. Onlangs introduceerde Klarna de Klarna App. Met de app krijgen gebruikers een overzicht van hun aankopen en betalingen. Je rekeningen kun je vanuit de app betalen met iDeal. Daarnaast biedt de app een aantal extra's zoals het uitstellen van de betaling en het aanmelden van een retour.

Met Klarna kun je achteraf betalen in webwinkels. Uiteraard moet de webwinkel deze betaalmethode wel aanbieden, wat lang niet altijd zo is. Naast Klarna zijn er namelijk meer manieren om achteraf te betalen, bijvoorbeeld Afterpay. Samen met Klarna zijn dit de 2 bekendste achteraf-betaalmethodes.

Maar er zijn meer manieren om achteraf te betalen: onder rembours, met een acceptgiro of de digitale variant daarvan (bijvoorbeeld AcceptEmail). Sommige webwinkels, zoals Bol.com en Zalando, hebben hun eigen manier van achteraf betalen.

Uit het jaarlijkse onderzoek naar betaalmethoden in Nederland door onderzoeksbureau GFK blijkt, dat het aantal aankopen met Afterpay het sterkst is toegenomen van alle onderzochte betaalmethoden (Klarna wordt in dit onderzoek niet apart genoemd). Afterpay heeft een martktaandeel van 3%.

Kredietcheck

Niet iedereen kan zomaar met Klarna betalen. Als je probeert met Klarna te betalen, wordt er een kredietcheck gedaan om te kijken of je voor het gekozen bedrag kunt bestellen.

Bij deze check wordt naar 3 factoren gekeken:

 • Je betaalgeschiedenis bij Klarna
 • Het bedrag waarvoor je wilt bestellen
 • Externe informatie van een kredietinformatiebureau

Dit laatste gebeurt vaker. Bijvoorbeeld als je een energie- of telefooncontract wilt afsluiten of iets bij een webwinkel bestelt. De aanbieders maken daarbij gebruik van de kredietscore van zo'n kredietinformatiebureau. Op basis van die informatie kan een bedrijf je weigeren als klant of je moet vooraf betalen. Soms is een negatieve kredietscore gebaseerd op oude of onjuiste gegevens.

In het Privacy Statement van Klarna staat dat  'persoonsgegevens kunnen worden gedeeld met kredietinformatiebureaus en aanbieders van identificatiediensten met het doel uw kredietwaardigheid te toetsen wanneer u gebruik wilt maken van Klarna betaalmethodes.'

Meer plannen?

Klarna heeft ook plannen om hun dienstverlening uit te breiden. Sinds kort heeft het bedrijf namelijk een Europese bankvergunning. Dat betekent dat Klarna in de toekomst wellicht een Klarna-betaalrekening en betaalpas gaat aanbieden voor Europese consumenten.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • Datingsite nieuws
  Nieuws | 6 jul.

  Datingsites en -apps zijn duur en de kans op succes klein

  De kans om de ware te vinden via een datingsite of -app is klein. Bovendien zijn de platforms soms duur en zijn ze lang niet altijd duidelijk over wat ze precies kosten.
 • Bestelfraude
  Nieuws | 29 jun.

  Afterpay past beveiliging aan na kritiek Consumentenbond

  Afterpay gaat alsnog een betere gebruikersverificatie invoeren om bestelfraude tegen te gaan. Dat meldt het bedrijf aan de Consumentenbond. In april riep de Consumentenbond Afterpay op om de beveiliging te verbeteren, nadat onderzoek aantoonde dat fraude via die dienst kinderlijk eenvoudig is.
 • Factuur zorgelijk
  23 jun.

  Niets besteld, wel een aanmaning

  Criminelen misbruiken de achterafbetaalsystemen Afterpay en Klarna. Ze geven de gegevens van een ander op bij het online-winkelen. Veel mensen krijgen daardoor aanmaningen voor niet-bestelde producten. 
 • Datingsites en -apps
  17 jun.

  Datingsites en -apps

  Wil je online daten, dan heb je keuze uit veel datingsites en -apps. Wij onderzochten de prijzen en mogelijkheden van 15 veelgebruikte diensten. En we vroegen ons panel naar hun ervaringen.