icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Google Chromecast Audio

Eerste indruk|Met de Google Chromecast audio kun je draadloos muziek streamen naar je hifi-set of actieve speakers. Het afspelen van muziek vanuit Spotify is een fluitje van een cent en het klinkt goed.

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op:20 oktober 2015


Merk Google

Richtprijs € 39


Type Chromecast Audio


Google-Chromecast-Audio-eerste-indruk

Google Chromecast Audio: review

Conclusie

Chromecast Audio aansluitenDe Chromecast Audio is ideaal om muziek te streamen naar een bestaande stereoset. Installeren is eenvoudig en de Chromecast is makkelijk in het gebruik.

De kleine audiostreamer ziet eruit als een sjoelschijfje en maakt zelfs van een oude stereoset een slimme muziekspeler. Dat doet hij ongeveer zoals de gewone Chromecast dat doet voor de tv.

Het bedienen doe je vanaf je telefoon of tablet, zoals je het gewend bent in de Spotify app. Google heeft ook een nieuwe Chromecast voor je tv op de markt gebracht. Lees de review van de Chromecast 2015

We speelden onder meer Spotify af via een Chromecast audio. Dit deden we in combinatie met een iPhone 5s, iMac en een Technics SA-EH600 stereoset.

Eenvoudige installatie

Het installeren van de Chromecast audio is zo gedaan. Allereerst verbind je de Chromecast met je stereoset. In ons geval kan dat niet met het meegeleverde 3,5mm naar 3,5mm kabeltje. We gebruiken een 3,5mm naar RCA tulpstekkertje dat we nog hadden liggen. Deze kabel gaat in de analoge ingang van de versterker.

Muziek afspelen via de Chromecast AudioVervolgens gaat de voedingskabel van de Chromecast in het stopcontact. Daarna kies je de juiste ingang op je stereoset. Nu moet je de Chromecast verbinden met je thuisnetwerk. Dat doe je vanuit de Chromecast app. Vervolgens kun je muziek afspelen vanuit Spotify premium (de gratis versie wordt niet ondersteund), Deezer, Rdio, Google Play Music of een andere muziekapp. 

In de muziekapp, in ons geval bij Spotify, verschijnt een icoontje waarmee je de Chromecast opdracht geeft muziek af te spelen. Het bedienen verschilt verder niet van hoe je normaal Spotify gebruikt op je telefoon.

Casten in Chrome

Met een extensie in de Google Chrome browser kun je het geluid van een webpagina ‘casten’ vanaf een pc naar de Chromecast. Zo kun je bijvoorbeeld muziek van YouTube afspelen via je stereoset. Voor het geluid alleen werkt dit goed, maar het bijbehorende videobeeld loopt helaas wat achter.

Geluidskwaliteit

Het geluid van Spotify in de hoogste kwaliteit klinkt goed. Net zo goed als het geluid van de Sonos Connect audiostreamer die we normaal gebruiken in combinatie met de stereo.

De Chromecast is technisch in staat om hoge kwaliteitsbestanden af te spelen (hij heeft een 24-bit/96khz DAC-converter). Denk aan bestanden zonder compressie (FLAC). Dit hebben we niet geprobeerd.

  Pluspunten

 • Goedkoop
 • Eenvoudig te installeren
 • Geluidskwaliteit goed (Spotify hoogste kwaliteit)
 • Te bedienen vanuit apps zoals Spotify
Minpunten
 • Vrij stopcontact nodig
 • Geluid en beeld van YouTube loopt niet gelijk bij ‘casten’ in Chrome

Lees ook:

Wat is de Google Chromecast audio?

Google Chromecast AudioMet de Google Chromecast audio kun je draadloos muziek streamen naar je stereo-installatie. De audiostreamer werkt als doorgeefluik voor online muziek, je bedient hem via een app op je smartphone of tablet. 

Hoe werkt het?

 • De Chromecast Audio sluit je met een kabeltje aan op je stereoset. Je kunt hem aansluiten op een AUX/line-in ingang (3,5mm naar 3,5mm), analoge ingang of digitale optische ingang. Google levert alleen een 3,5mm naar 3,5mm kabeltje mee. De kabels voor de andere ingangen moet je los kopen.
 • Via mini-usb krijgt de Chromecast voeding van een adapter die je op een stopcontact moet aansluiten.
 • Vervolgens moet je de juiste ingang kiezen op je speakerset.
 • Als laatste moet je het apparaatje verbinden met je wifi-netwerk. Dat doe je via een Chromecast app. Heb je die geïnstalleerd dan speel je muziek af vanuit Spotify premium, Deezer, Rdio, Google Play Music of een andere muziekapp. 

Lees de review van de Google Chromecast Audio.

Nieuwste artikelen

Nieuw & interessant

 • YouTube-Premium-1
  Eerste indruk  |  17 sep.

  YouTube Premium

  YouTube heeft sinds kort een abonnement: YouTube premium. Hiermee luister je muziek en kijk je YouTube video’s zonder reclame. Is deze dienst zijn €12 per maand waard?
 • eneby-speaker-ikea-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  23 aug.

  Ikea Eneby

  Een bluetooth-speaker van Ikea. De stoffen voorkant geeft de speaker een klassiek uiterlijk. Maar we hebben beter geluid gehoord.
 • Lola-Black-joggen
  Eerste indruk  |  20 mrt.

  Mighty voor Spotify

  Met de Mighty Audio muziekspeler kun je naar Spotify luisteren zonder smartphone. Ideaal tijdens het hardlopen?
 • spotify-op-Iphone
  5 feb.

  Tips voor het gebruiken van Spotify

  Spotify is ideaal als je van muziek houdt. Er zijn miljoenen nummers om uit te kiezen, te beluisteren op onder meer computer, tablet, smartphone.