icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Microsoft kruist de degens met Spotify

Nieuws | Spotify en iTunes hebben er een concurrent bij. Vanaf nu kun je ook bij Microsoft je favoriete muziek streamen.
Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  19 oktober 2012

koptelefoon spotify

Met de dienst Xbox Music heb je toegang tot een bibliotheek van 30 miljoen nummers tegenover 18 miljoen van Spotify, volgens Microsoft. Vooralsnog is de muziekdienst alleen beschikbaar voor de Xbox 360. Eind oktober volgt een uitrol naar Windows (Phone) 8 apparaten.

Voor het streamen op de Xbox 360-console heb je een Xbox Live Gold-account nodig. Dit kost je 40 euro per jaar. De muziekdienst is voorgeïnstalleerd op alle Windows 8 en Windows Phone 8 apparaten. Windows (Phone) 7 valt helaas buiten de boot. Microsoft wil de dienst later ook beschikbaar maken voor iOS en Android.

Met Xbox Music kun je op meerdere apparaten afspeellijsten maken, muziek opslaan in de cloud en webradio streamen. Net als iTunes biedt Microsoft onder de naam Xbox Music Store ook de mogelijkheid om losse nummers te kopen. Je hebt dan wel keuze uit minder nummers: 18 in plaats van 30 miljoen.

Microsoft biedt in Amerika een gratis versie aan met reclame tijdens het afspelen en een betaalde variant voor 10 dollar per maand of 100 dollar per jaar. De Nederlandse prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Bij Spotify, Rara, Sony Music Unlimited en Deezer kwamen we dit soort jaarabonnementen niet tegen. Bij hen kun je alleen per maand betalen, wat neerkomt op €10 voor een premium abonnement. Wel bieden deze diensten voor €4 à €5 een basisvariant, waarmee je alleen online naar muziek kunt luisteren.

Nieuw & interessant

 • spotify-op-Iphone
  5 feb.

  Tips voor het gebruiken van Spotify

  Spotify is ideaal als je van muziek houdt. Er zijn miljoenen nummers om uit te kiezen, te beluisteren op onder meer computer, tablet, smartphone.
 • Googlechromecast
  Nieuws  |  22 jan.

  Traag wifi door Android en Chromecast of Google Home

  Trage wifi wordt mogelijk veroorzaakt door Android in combinatie met je Chromecast of Google Home. Google meldt op haar website dat de oorzaak bekend is en brengt vandaag een oplossing uit via Google Play.
 • datavrije-muziek
  Nieuws  |  21 apr.

  Muziek luisteren bij T-Mobile mag buiten de bundel om

  T-Mobile mag streaming muziek van onder meer Spotify aanbieden buiten de internetbundel om. De rechter heeft besloten dat het opgelegde verbod van toezichthouder ACM (Authoriteit Consumenten Markt) onterecht is.
 • soundcloud-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  31 mrt.

  Soundcloud Go+

  Soundcloud is een platform waar muzikanten zelf muziek kunnen delen. Met het betaalde abonnement Go+ heeft het platform nu ook gelicenseerde muziek van grote platenmaatschappijen.