! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Microsoft kruist de degens met Spotify

Nieuws|Spotify en iTunes hebben er een concurrent bij. Vanaf nu kun je ook bij Microsoft je favoriete muziek streamen.

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op:19 oktober 2012

koptelefoon spotify

Met de dienst Xbox Music heb je toegang tot een bibliotheek van 30 miljoen nummers tegenover 18 miljoen van Spotify, volgens Microsoft. Vooralsnog is de muziekdienst alleen beschikbaar voor de Xbox 360. Eind oktober volgt een uitrol naar Windows (Phone) 8 apparaten.

Voor het streamen op de Xbox 360-console heb je een Xbox Live Gold-account nodig. Dit kost je 40 euro per jaar. De muziekdienst is voorgeïnstalleerd op alle Windows 8 en Windows Phone 8 apparaten. Windows (Phone) 7 valt helaas buiten de boot. Microsoft wil de dienst later ook beschikbaar maken voor iOS en Android.

Met Xbox Music kun je op meerdere apparaten afspeellijsten maken, muziek opslaan in de cloud en webradio streamen. Net als iTunes biedt Microsoft onder de naam Xbox Music Store ook de mogelijkheid om losse nummers te kopen. Je hebt dan wel keuze uit minder nummers: 18 in plaats van 30 miljoen.

Microsoft biedt in Amerika een gratis versie aan met reclame tijdens het afspelen en een betaalde variant voor 10 dollar per maand of 100 dollar per jaar. De Nederlandse prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Bij Spotify, Rara, Sony Music Unlimited en Deezer kwamen we dit soort jaarabonnementen niet tegen. Bij hen kun je alleen per maand betalen, wat neerkomt op €10 voor een premium abonnement. Wel bieden deze diensten voor €4 à €5 een basisvariant, waarmee je alleen online naar muziek kunt luisteren.

Nieuw & interessant

 • Lights_On_F_Main
  Eerste indruk | 22 okt.

  Google Nest Audio

  De Google Nest Audio slimme speaker levert een goed geluid in combinatie met een spraakassistent. Helaas begrijpt hij je stemopdrachten niet altijd.
 • Smart home panel
  8 okt.

  Smart Home panel: doe mee!

  Zijn slimme apparaten wel echt zo slim en handig? Deel jouw ervaring.
 • koptelefoon-apple-Xiaomi-
  Eerste indruk | 11 jan.

  Xiaomi Airdots versus Apple Airpods

  Eind 2016 bracht Apple de Airpods op de markt. Het Chinese Xiaomi volgde vorig jaar met vergelijkbare oordopjes, de Airdots. Wat zijn de verschillen?
 • YouTube-Premium-1
  Eerste indruk | 17 sep.

  YouTube Premium

  YouTube heeft sinds kort een abonnement: YouTube premium. Hiermee luister je muziek en kijk je YouTube video’s zonder reclame.