icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Film en tv apps

Even een filmpje, documentaire of gemiste aflevering van je favoriete programma bekijken? Top film en televisie apps voor iOS, Android en Windows Phone. 

Bijgewerkt op:  22 februari 2018

google play store

Op je smartphone zitten vele apps waarmee je video's kunt bekijken. Met deze apps kun je een groot deel van het gratis Nederlands aanbod aan video's zien. Met de tv-apps van je provider krijg je vaak toegang tot nog meer tv programma's. 

IMDbIMDb

Gratis - iTunes - Google Play - Windows Store
Krijg toegang tot 's werelds grootste online filmdatabase. Bekijk details, gegevens en recensies van meer dan 1,5 miljoen films en tv-series.

 

 

NPONPO

Gratis - iTunes - Google Play - Windows Store
Het welbekende Uitzending Gemist is aangevuld met live tv en radio en heet NPO. De gemiste uitzendingen van de publieke omroepen staan nog steeds centraal. Zie ook NPO Start 

 

RTL XLRTL XL

Gratis - iTunes - Google Play
Met deze app kijk je afleveringen van de meeste RTL programma's terug op je smartphone of tablet. Op deze manier mis je nooit meer een aflevering van RTL Boulevard of Voetbal International. De app biedt ook unieke content die niet op tv wordt uitgezonden.

 

CrunchyRollCrunchyroll

Gratis – iTunesGoogle PlayWindows Store
Crunchyroll is een enorme verzamelbak van Anime en Aziatische drama. Gratis te gebruiken, met een premium abonnement voor liefhebbers.

 

 

SnagFilmsSnagFilms

Gratis – iTunesGoogle Play
Gratis honderden alternatieve (indie) films kijken, evenals documentaires. Op hun website zijn nog meer video’s tot je beschikking.

 

 

NFB FilmsNFB Films

Gratis – iTunesGoogle Play
Films, documentaires, animaties en trailers gratis bekijken. Alle video's zijn geproduceerd door National Film Board van Canada.

 

 

TEDTED

Gratis – iTunesGoogle PlayWindows Store
Een app vol ideeën. Toespraken van fascinerende mensen uit de hele wereld. Gratis en inspirerend.

 

 

YouTubeYouTube

Gratis – iTunesGoogle PlayWindows Store
Op YouTube video vindt je home made video’s, maar ook videoclips, documentaires, tv-series en live evenementen. Uiteraard vind je ook alle video’s van de Consumentenbond op YouTube.

 

 

VimeoVimeo

Gratis – iTunesGoogle PlayWindows Store
Vimeo is een YouTube alternatief waar veel semi-professionele videomakers hun creaties plaatsen. Je vindt hier onder meer korte films en reportages.

 

 

FrequencyFrequency

Gratis – iTunes
Haalt video's uit voornamelijk Amerikaanse bronnen: nieuwssites, sociale media, maar ook programma’s en zenders zoals TopGear, National Geographic en Food Network.

 

willem-logoWillem 

Gratis – iTunes – Google Play 

Toont een overzicht van nieuwe films en daarbij een cijfer gebaseerd op de mening van recensenten en gebruikers van de app. Laat ook zien welke films binnenkort uitkomen. 
 

Lees ook:

Nieuw & interessant