icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Apple TV +

Eerste indruk|Apple TV plus is een videodienst waarbij je voor €5 per maand naar tv-series kunt kijken. Dat klinkt als een goede deal, maar er is nog weinig te zien. 

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op:19 november 2019


Prijs €5 per maand


apple-tvplus-now-available-11119

Conclusie: beperkt aanbod

Het aanbod van Apple TV+ is nog beperkt. De drempel om Apple TV + even te proberen is laag, vooral voor Apple-gebruikers. Ben je van plan om een Apple-apparaat te kopen of heb je er net een gekocht dan kun je een jaar lang gratis kijken. Anderen kunnen een week gratis kijken om zelf een eerste indruk te krijgen. 

Hoe werkt Apple TV+?

apple-tvplus-now-available-the-elephant-queen-11119Apple TV+ is op verschillende manieren te bekijken. Op je iPhone, iPad en Mac kun je het aanbod vanuit de Apple TV app bekijken. Een app voor Android is er niet. Op je computer werkt het via de browser, bijvoorbeeld Chrome, Firefox en Safari. 

Apple TV+ staat sinds dit jaar als app op televisies van Samsung. Een andere manier om het aanbod te bekijken is met een Apple TV-kastje. Op modellen vanaf generatie drie kun je de TV app gebruiken. Bij oudere modellen kun je het beeld streamen vanaf een iPhone of iPad (via Apple Airplay). Sommige nieuwe tv’s hebben Airplay ingebouwd. 

Apple TV+ werkt niet samen met Google Chromecast. Wel kun je de Amazon Fire TV Stick gebruiken om te streamen, maar die is niet officieel te koop in Nederland. 

Kosten

Apple TV+ kost €5 per maand of €50 per jaar. Eerst kun je een gratis week proefkijken. Let op: de gratis week loopt automatisch door in een  abonnement. Om op te zeggen, moet je dus zelf actie ondernemen. Verder zijn er voordelen als je Apple-producten of diensten gebruikt: 

 • Gratis jaarabonnement als je op 1 november of later een nieuw Apple apparaat hebt gekocht. 
 • Gratis abonnement als je een studentenabonnement op Apple Music hebt. 

Aanbod

Het aantal series bij Apple TV+ is nog beperkt. Op dit moment zijn er 8 series en een natuurdocumentaire. Deze producties zijn alleen te zien bij Apple TV+ (Apple Originals). Van een serie staan er soms 3 afleveringen online. Elke week wordt er een nieuwe aflevering toegevoegd. Een leuke serie bingewatchen in de gratis proefweek is er dan niet bij. 

Geen Netflix-concurrent

Er zijn 26 nieuwe series en 8 films aangekondigd, van de meeste producties is het nog niet bekend wanneer ze te zien zijn bij Apple TV+. Ook met dit aanbod is Apple TV+ nog lang geen concurrent voor Netflix, dat meer dan 3700 films en series aanbiedt. 

Lees ook: 

 

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Nieuw & interessant

 • amazon promo video
  Eerste indruk  |  31 mrt.

  Amazon Prime Video

  Amazon Prime Video is een video-streamingdienst die de strijd aan is gegaan met Netflix. De dienst is een stuk goedkoper.
 • NPO Start TV2 1200x800
  12 mrt.

  NPO Start op je tv

  We leggen stap voor stap uit hoe de NPO Start (Plus)-app werkt via Google Chromecast en Apple TV.
 • Smart home panel
  8 okt.

  Smart Home panel: doe mee!

  Slimme apparaten schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar zijn ze wel echt zo slim en handig? Deel jouw ervaring.
 • Disney+3
  Eerste indruk  |  16 sep.

  Disney+

  Disney+ is de on demand-dienst van Disney die op 12 november gelanceerd wordt in de Verenigde Staten, Canada en Nederland. Een week later verschijnt de dienst ook in Australië en Nieuw-Zeeland. Disney+ is tot 12 november exclusief in Nederland gratis te testen.