icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Apple TV +

Eerste indruk|Apple TV plus is een videodienst waarbij je voor €5 per maand naar tv-series kunt kijken. Dat klinkt als een goede deal, maar er is nog weinig te zien. 

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op:8 april 2020


Prijs €5 per maand


Apple TV start

Conclusie: beperkt aanbod

Het aanbod van Apple TV+ is nog beperkt. De drempel om Apple TV + even te proberen is laag, vooral voor Apple-gebruikers. Ben je van plan om een Apple-apparaat te kopen of heb je er net een gekocht dan kun je een jaar lang gratis kijken. Anderen kunnen een week gratis kijken om zelf een eerste indruk te krijgen. 

Hoe werkt Apple TV+?

apple-tvplus-now-available-the-elephant-queen-11119Apple TV+ is op verschillende manieren te bekijken. Op je iPhone, iPad en Mac kun je het aanbod vanuit de Apple TV app bekijken. Een app voor Android is er niet. Op je computer werkt het via de browser, bijvoorbeeld Chrome, Firefox en Safari. 

Apple TV+ staat sinds dit jaar als app op televisies van Samsung. Een andere manier om het aanbod te bekijken is met een Apple TV-kastje. Op modellen vanaf generatie drie kun je de TV app gebruiken. Bij oudere modellen kun je het beeld streamen vanaf een iPhone of iPad (via Apple Airplay). Sommige nieuwe tv’s hebben Airplay ingebouwd. 

Apple TV+ werkt niet samen met Google Chromecast. Wel kun je de Amazon Fire TV Stick gebruiken om te streamen, maar die is niet officieel te koop in Nederland. 

Kosten

Apple TV+ kost €5 per maand of €50 per jaar. Eerst kun je een gratis week proefkijken. Let op: de gratis week loopt automatisch door in een  abonnement. Om op te zeggen, moet je dus zelf actie ondernemen. Verder zijn er voordelen als je Apple-producten of diensten gebruikt: 

 • Gratis jaarabonnement als je op 1 november of later een nieuw Apple apparaat hebt gekocht. 
 • Gratis abonnement als je een studentenabonnement op Apple Music hebt. 

Aanbod

Het aantal series bij Apple TV+ is nog beperkt. Op dit moment zijn er bijna 30 verschillende series en films te bekijken. Deze producties zijn alleen te zien bij Apple TV+ (Apple Originals). Van series wordt er elke week een nieuwe aflevering toegevoegd. Een leuke serie bingewatchen in de gratis proefweek is er dan niet bij. 

Geen Netflix-concurrent

Met het beperkte aanbod is Apple TV+ nog lang geen concurrent voor Netflix, dat meer dan 3700 films en series aanbiedt. Het aanbod is in 2020 niet veel groter geworden. Mogelijk probeert Apple vooral kwaliteit in plaats van kwantiteit te bieden.

Lees ook: 

Meer eerste indrukken

Meer eerste indrukken

Nieuw & interessant

 • Ziggo GO Apple TV_1
  Eerste indruk  |  21 jul.

  Ziggo GO app voor tv

  Televisie kijken via een app op je tv? Vanaf nu is dat mogelijk bij Ziggo met de Ziggo GO app voor Android TV of Apple TV. Dat kan handig zijn, want het scheelt weer kabels en een extra kastje in huis. Wij probeerde de apps uit.
 • televisie-4k
  13 apr.

  7 vragen over 4K-televisie kijken

  Tv-verkopers willen je maar al te graag een 4K-tv verkopen. 7 vragen met antwoorden over 4K-televisie kijken.
 • Disney tablet
  Eerste indruk  |  8 apr.

  Disney+

  Disney+ is de videostreamingdienst van het Amerikaanse bedrijf dat iedereen kent van de prachtige animatieproducties.
 • Netflix logo
  Eerste indruk  |  8 apr.

  Netflix

  Netflix kun je onbeperkt gebruiken op verschillende apparaten vanaf €8 per maand.