icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Check de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon.

VluchtClaimService

Nu ook films kijken via Google Play

Nieuws | Vanaf vandaag kun je films huren en/of kopen bij Google. Je kunt films vervolgens bekijken op je computer, Android- of Apple iOS apparaat. Bij Google betaal je per film, op eenzelfde manier als Apple iTunes, Videoland en Pathé Thuis. Films zijn bij Google te huur vanaf €3 in standaard definitie (SD) en €4 in hoge definitie (HD).
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica

Gepubliceerd op:  19 maart 2014

Google Play Logo 90

<img title="" alt="1x1" src="1x1.png/{_document}/hippogallery:original" width="1" height="1" style="border-bottom: 0px solid; border-left: 0px solid; margin: 0px; float: right; border-top: 0px solid; border-right: 0px solid" align="right" data-type="hippogallery:original" data-uuid="1ee9aee3-441e-403d-be73-6766a7f84664">In Google's online entertainmentwinkel Google Play kon je al apps, boeken en muziek downloaden. Afgelopen oktober kwam ook hun All Access Music dienst naar Nederland, dat direct ging concurreren met Spotify en Deezer. Met het aanbieden van films vergroot Google het aanbod in Nederland.

Geen Netflix

Google biedt geen All Access Movies, maar laat gebruikers per film betalen. Gebruikers kunnen huren vanaf €3 of een film kopen. Die aanpak verschilt van Netflix, waar gebruikers voor een vast bedrag per maand toegang krijgen tot het gehele filmaanbod. Het aanbod van Netflix is minder recent dan het aanbod van Google en concurrenten Apple iTunes, Videoland en Pathé Thuis. Lees meer over deze en andere manieren om video on demand te kijken.

Toegang tot Google Play vanaf verschillende platforms 

Google Play is toegankelijk vanaf verschillende apparaten, zoals computer, smartphone of tablet. Als je bijvoorbeeld een film aanschaft via internet, kun je de film ook bekijken op je mobiele apparaat met Android of Apple iOS. Ook kun je een film beginnen te kijken op jecomputer en later op je tablet verder kijken waar je was gebleven. Ook is het mogelijk films te downloaden naar Android-apparaten voor het kijken zonder internetverbinding.

Huurperiode

De huurperiode is vergelijkbaar met andere aanbieders. In de meeste gevallen hebben gebruikers 30 dagen de tijd om te beginnen met het bekijken van hun huurfilm. Vanaf dan hebben ze 48 uur de tijd om de film af te kijken.

Aanbod onder de loep: blijkt beperkt   

Het aanbod omvat films van grote internationale studio’s zoals NBC Universal, Paramount Pictures, Sony Pictures Home Entertainment, Twentieth Century Fox en Warner Bros, evenals films van onafhankelijke distributeurs. Bekijk zelf het filmaanbod. De Consumentenbond controleerde de beschikbaarheid van de IMDB top 20 films met wisselend succes. Belangrijke titels als The Lord of the Rings, Star Wars en The Matrix ontbraken, alsmede klassiekers zoals The Shawshank Redemption, Schindler's List, Pulp Fiction en Fight Club. Wel vonden we: 

 • The Godfather; 
 • The Dark Knight; 
 • Inception; 
 • Forrest Gump en; 
 • One Flew Over the Cuckoo's Nest.

Van de huur top 10 van Filmclub (d.d. 19 maart), die vooral bestaat uit recente films, zijn er slechts 2 van de 10 films te vinden op Google Play. Al met al is het aanbod van Google Play dus beperkt.

Google Play Demo 

Bron: Whizpr

Nieuwste artikelen

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • online-tvkijken
  10 aug.

  Gratis online tv kijken

  Waar kun je tv-programma's gratis online kijken? Wij geven een overzicht van wat er wel en niet mogelijk is.
 • NPO eerste indruk
  Eerste indruk  |  11 jul.

  NPO Start

  De NPO heeft zijn apps en website een opfrisbeurt gegeven en probeert zo de Netflix van de lage landen te worden. Tegen betaling kun je nu zonder reclames in HD kijken. Is dat het geld waard?
    15 reacties
 • tvh3netflixab_vrij
  Eerste indruk  |  7 jul.

  Humax TV+ H3

  Met de Humax TV+ H3 mediaspeler kun je onder meer Netflix en NPO bekijken. Voegt zo’n smart kastje iets toe?
    1 reactie
 • televisie-kijken
  30 mei.

  Tv-aanbieders concurreren met programma-aanbod

  Tot 2016 kon je bij nagenoeg alle aanbieders van internet en tv dezelfde extra tv-pakketten afnemen. In 2016 kwam daar grote verandering in met unieke content.
    5 reacties