icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Check de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon.

VluchtClaimService

Wat is tv streamen van internet?

Met video on demand ben je niet afhankelijk van de programmering van een tv-zender. Er zijn aantrekkelijke films en series genoeg bij de verschillende aanbieders. Die betaal je per stuk, of je neemt een abonnement voor 'onbeperkt' kijken. Welke streaming video mogelijkheden zijn er zoal?
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica


Er zijn 2 soorten video on demand: pay-per-view en abonneediensten. Bij pay-per-view betaal je per film. Dit is een soort digitale videotheek. Abonneediensten geven je, voor een vast bedrag per maand, onbeperkt toegang tot hun aanbod van series en films. Bij beide kijk je zonder reclame. Meestal kun je op meerdere apparaten tv kijken. Pay-per-view is interessant voor wie graag de nieuwste films ziet. Kijk je regelmatig series en slechts af en toe een film? Dan is onbeperkt kijken voordeliger.

Bekijk ook welke apps en mogelijkheden er zijn voor tv en films kijken op je tablet.

Pay-per-view

Pay-per-view kijken kun je goed vergelijken met het huren van een film in de videotheek. Je huurt een film bij je digitale provider of bij een internetdienst. Veel onderscheid is er niet tussen de pay-per-view aanbieders. Allemaal hebben ze de grootste nieuwe titels en veel oudere films, met een prijs tussen de €1 en €5. Voor recente films in hd-kwaliteit betaal je €5 of €6. Het huren van series is niet aan te raden. Je betaalt al snel €2,50 per aflevering. Dan ben je goedkoper uit bij een abonneedienst.

Interactieve tv

Bij digitale tv-providers zit het pay-per-view aanbod vaak in het on demand menu. Een losse film huren gaat daarom erg makkelijk. Daarvoor hoef je alleen een pincode in te voeren. Het huurbedrag betaal je tegelijk met de abonnementskosten. Een bepaalde film of serie vinden, gaat wat minder makkelijk. Omdat de films en series vaak wat verstopt zitten in het on demand menu. Bij Ziggo On Demand moet je door maar liefst 5 menupagina's navigeren voordat je bij een film uitkomt.

Huren via internet

Bij de internetdiensten zoals Google Play Video's, Apple iTunes en Pathé Thuis moet je eerst een account aanmaken voordat je een film kunt huren. Betalen doe je met iDeal, behalve bij Google. Daar kun je met Creditcard en Paypal betalen. Een film huren op tv kan omslachtig zijn. Zo moet je bij Pathé Thuis vooraf via de website geld storten (minimaal €10) om te kunnen huren. En bij Videoland kun je via de tv alleen betalen met cadeaubonnen. Een bepaalde film vinden, of films en series ontdekken, gaat dan weer makkelijker via internet dan via interactieve tv. De internetdiensten zijn gebruiksvriendelijker. Vooral Pathé Thuis blinkt uit met logische menu's en een goede indeling in genres.

Onbeperkt kijken

Wie van series houdt, kan zich abonneren op een videodienst zoals Netflix en Videoland Unlimited. De nieuwste films worden doorgaans niet aangeboden. Wel films van 2 jaar en ouder. Bij onbeperkt video on demand kijken, verschilt vooral het serieaanbod sterk per aanbieder. Bij abonneediensten is films en series kijken een fluitje van een cent. Je maakt eenmalig een account aan en betaalt met iDeal. Met je emailadres en wachtwoord log je in op een tv, tablet of ander apparaat dat de abonneedienst ondersteunt. Meestal hoef je dit maar 1 keer te doen, daarna onthoudt het je gegevens. Bij een smart-tv moet je soms opnieuw inloggen want de software is niet altijd even stabiel. Op een tablet of laptop gaat het meestal goed.

Nieuw & interessant

 • online-tvkijken
  10 aug.

  Gratis online tv kijken

  Waar kun je tv-programma's gratis online kijken? Wij geven een overzicht van wat er wel en niet mogelijk is.
 • NPO eerste indruk
  Eerste indruk  |  11 jul.

  NPO Start

  De NPO heeft zijn apps en website een opfrisbeurt gegeven en probeert zo de Netflix van de lage landen te worden. Tegen betaling kun je nu zonder reclames in HD kijken. Is dat het geld waard?
    15 reacties
 • tvh3netflixab_vrij
  Eerste indruk  |  7 jul.

  Humax TV+ H3

  Met de Humax TV+ H3 mediaspeler kun je onder meer Netflix en NPO bekijken. Voegt zo’n smart kastje iets toe?
    1 reactie
 • televisie-kijken
  30 mei.

  Tv-aanbieders concurreren met programma-aanbod

  Tot 2016 kon je bij nagenoeg alle aanbieders van internet en tv dezelfde extra tv-pakketten afnemen. In 2016 kwam daar grote verandering in met unieke content.
    5 reacties