icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

10 tips voor betaalbare uitjes

Een dagje uit met je kind(eren) kan flink in de papieren lopen. Grotere attractieparken kosten al gauw rond de €25 à €30 per persoon en ook voor de dierentuin tel je al snel meer dan €20 neer. Wil je wel een leuk dagje uit, maar dan zonder stevig prijskaartje? 10 tips om je dagje uit betaalbaar te houden.

Gepubliceerd op:  21 april 2016

Babykind-dagjeuit-tips-content-intro

Kies je voor de minder bewandelde paden en kleinere attracties, dan scheelt dat vaak enorm in de portemonnee. En voor je kind is het vaak net zo fijn en spannend als de grote parken.

Maar ook bij de grote parken valt vaak wel wat voordeel te behalen.

10 tips om je dagje uit betaalbaar te houden

 1. Kies voor een goedkopere datum. Een aantal attracties is in het laagseizoen of op doordeweekse dagen goedkoper. Een studiedag op school kan een goed moment zijn, maar er zijn op doordeweekse dagen soms ook juist schoolreisjes.
  Bepaalde dagdelen kunnen soms ook goedkoper zijn.
 2. Onlineboekingen kunnen besparingen opleveren, maar ze zijn vaak niet te combineren met kortingsbonnen of lidmaatschapsvoordelen zoals ANWB. Kijk dus goed na op welke manier je het goedkoopste uit bent.
 3. Kortingsbonnen vind je op tal van sites, zoals uitmetkorting.nl en dagtickets.nl, maar simpelweg googlen kan ook. Blijf altijd kritisch vergelijken, kijk voor hoeveel personen de aanbieding geldt, op welk tijdstip en let op toegangs- en verloopdata!
 4. Er zijn diverse sites waarmee je snel kleine kinderattracties vindt. Vaak ook met handige zoekcriteria, zoals regio, prijs (vanaf €0!) en weersgevoeligheid.
  Reviews vergemakkelijken de keuze. Kijk eens op:
  uitmetkinderen.nl
  • Kinderuitjes op anwb.nl
  maisdoolhoven.nl
  dierentuin.com
 5. Met eten en drinken van thuis houd je je dagje uit echt budgetvriendelijk.
 6. Maak van tevoren een gerecht startklaar voor de oven, zodat je bij thuiskomst niet (moe) uit eten hoeft.
 7. Kijk ook eens naar een all-inclusive budgetarrangement. Bij de entreeprijs is eten en drinken dan inbegrepen. Voorbeelden zijn de recreatieparken Drouwenerzand in Drouwen (Drenthe, drouwenerzand.nl) en Duinoord in Helvoirt (Brabant, duinoord.nl).
 8. Mijd zo mogelijk de winkels met dure kindersouvenirs. Neem liever wat plastic zakjes mee en laat je kinderen daarin materiaal verzamelen. Van schelpjes op het strand tot bijzondere veertjes in het vogelpark. Daarmee kunnen ze de volgende dag zelf een origineler aandenken knutselen.
 9. Laat opa of oma de kinderen meenemen. Zij mogen vanaf 65 jaar vaak voor minder geld naar binnen.
 10. Gewoon een middagje naar de kinderboerderij, een speelbos of het strand is ook voordelig en vinden kleine kinderen heerlijk.

Checklist voor alle zekerheid

 • Check ruim voor vertrek de openingstijden van de attractie om beteuterde gezichtjes te voorkomen. In verschillende seizoenen gelden soms andere openingstijden.
 • Schrijf met een watervaste stift je mobiele nummer op de arm van je kleintje(s), doe ze een bandje om met je telefoonnummer of gebruik een GPS tracker.
 • Neem bij attracties aan of op het water reservekleding mee.
 • Vergeet bij mooi weer natuurlijk geen zonnepetje en anti-zonnebrandmiddel.
 • Doe wat pleisters voor kleine ongelukjes in je tas.

Lees ook:

Getest:

Reageren kan ook via Facebook op onze Baby & Kind Facebook-pagina.

Nieuw & interessant

 • Waarschuwing-Recaro-Optia
  Nieuws  |  28 jul.

  Terugroepactie autostoeltje Recaro Optia

  Recaro, fabrikant van onder meer autokinderzitjes, roept het Recaro Optia autostoeltje terug. De terugroepactie volgt op een test van de Consumentenbond waarbij het zitje los schoot van het onderstel en met kind en al door de auto vloog.
 • zonwerende-kinder-kleding
  Nieuws  |  20 jul.

  Uv-beschermende kinderzwemkleding voldoet aan de eisen

  Voor kleine kinderen kun je speciale uv-beschermde (zwem)kleding kopen. Beschermt dat voldoende?
 • autostoeltje-botsproef
  Nieuws  |  17 jul.

  Test autostoeltjes: 2 afraders

  Tijdens onze autostoeltjestest is het al aan het begin misgegaan bij 2 zitjes. Ze krijgen daardoor het predicaat 'Afrader'. Het is nog onduidelijk of de fabrikanten Recaro en Jane actie gaan ondernemen.
 • Mifold-Booster
  Eerste indruk  |  7 jul.

  Mifold: klein opvouwbaar autostoeltje

  Het klinkt ideaal. mifold: een klein opvouwbaar autostoeltje dat zelfs met gemak in je tas past. Maar is dat wel zo?