! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Kooptips: kinderzonnebril

Schattig, zo'n mini-Ray-Ban op de snoet van je kind. Maar veel belangrijker dan de looks: een goede bescherming tegen de zon. Met deze tips koop je een goede zonnebril voor je kind.

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:21 april 2021

meisje stranmd zonnebril 900 x 600.jpg

Uv-filter

Een speelgoedbril zonder uv-filter is geen aanrader. Kies voor een bril met het label 'UV400'. Die blokt voor 100% het uv-licht, bijvoorbeeld op het strand of in de bergen. Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat alle brillen die aangeven dat ze beschermen tegen uv-straling, dat ook werkelijk doen. Dus ook de goedkope varianten.

Let op: het uv-filter heeft niets te maken met de kleur van de glazen. Donkere glazen beschermen je ogen dus niet beter dan lichte glazen.

CE-markering

Heeft een zonnebril een CE-markering, dan voldoet hij aan bepaalde normen voor kwaliteit in Europa. De categorie geeft de kleurintensiteit van de glazen aan en daarmee voor welk gebruik de bril geschikt is. Zo staat categorie 0 voor de lichtste glazen, ideaal bij bewolkt weer. Categorie 4 staat voor de donkerste glazen en biedt uitkomst bij zeer fel zonlicht, bijvoorbeeld tijdens de wintersport.

Let erop dat de zonnebril voor je kind in ieder geval niet al te donker is, want dat maakt rennen en fietsen gevaarlijk. Kies dus ook op een zomerse dag niet voor categorie 4.

Pasvorm

Zorg voor een goede pasvorm, zodat je kind niet over z’n zonnebril heen tuurt. Een bril past goed als hij op de huid onder de ogen rust en reikt tot de wenkbrauwen. Tijdens de wintersport is een sneeuwbril een aanrader. Zo’n afgesloten variant voorkomt lichtinval van de boven- en zijkant.

Materiaal

Is je kind een beweeglijk type? Dan is een bandje om het hoofd handig om te voorkomen dat de bril in de zandbak belandt. Kies bovendien voor een zonnebril met (onbreekbare) glazen van polycarbonaat.

De beste en veiligste producten voor je kind

Wij testen regelmatig producten die je nodig hebt voor je baby. Zoals babymatrassen en kinderwagens. Zo kies jij voor het beste.

bad badderen schuim sop zeepsop spelen douche badkamer kind peuter

Lees verder

Nieuw & interessant

 • Joolz_Hub_Plus_Kinderwagen_Nieuws
  Nieuws | 8 sep.

  Joolz Hub+ Afrader

  De Joolz Hub+ is als Afrader uit onze test gekomen. Een van de voorwielen kwam los te zitten in de veiligheidstest. Daardoor is de wagen minder stabiel en kan omvallen.
 • 1e indruk VivofitJr3_HR_7000
  Eerste indruk | 1 dec.

  Garmin vivofit jr. 3

  De Garmin vivofit jr. 3 is een activity tracker voor jonge kinderen. Maar is hij prettig in gebruik?
 • WAARSCHUWING Mutsy nio 1200x800
  Nieuws | 25 mei.

  Veiligheidswaarschuwing kinderwagen Mutsy Nio

  Als je de voorbeugel opent kunnen de vingertjes van je kind beklemd raken. De NVWA waarschuwt daarom voor deze kinderwagen.
 • Enquete Kinderwagens v1
  17 apr.

  Tweedehands kinderwagens populair

  Bijna een op de drie kinderwagens wordt tweedehands aangeschaft, blijkt uit een kleine enquête onder ons internetpanel.