icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in


Artikelen binnen dit onderwerp

 • Test autostoeltjes

  Je kindje veilig vervoeren in een autostoeltje is ontzettend belangrijk. Ieder jaar worden de stoeltjes weer veiliger. Maar wat heb je nu precies nodig?
  16 november 2018
 • Consumentenbond: geen zittingverhoger voor peuters!

  Voor zittingverhogers zonder rugleuning gaan later dit jaar strengere eisen gelden. Volgens de huidige regels mag je die al gebruiken om kinderen vanaf 15kg in de auto te vervoeren. Deskundigen zijn het erover eens dat dat veel te jong is. Zulke kleine kinderen (in de praktijk zo'n 2,5 à 3 jaar oud) zitten dan te 'los' in de gordel. Bovendien biedt een zittingverhoger nul bescherming in een botsing van opzij.
  4 januari 2017
 • De ideale gezinsauto

  Met de komst van een kind is een ruimere auto handig om bijvoorbeeld de Maxi-Cosi en kinderwagen mee te nemen. Maar hoe kies je een geschikte gezinsauto?
  19 november 2019
 • 7 tips voor een lange autorit

  ‘Zijn we er al bijna?’ en ‘Hoe lang duurt het nog?’ klinkt er vanaf de achterbank als je net de snelweg op rijdt. Met deze tips houd je ze zoet.
  19 november 2019
 • Alternatieven voor gezinsauto

  Wil je (nog) geen grotere gezinsauto aanschaffen? Huur dan tijdens de vakantie een auto, of maak gebruik van een deelauto.
  19 november 2019
 • Laat kinderen niet alleen achter in de auto

  Even snel de winkel in als de baby lekker ligt te slapen in de auto. Helaas is dat niet zo ongevaarlijk als het klinkt. Dit kan zelfs levensgevaarlijk zijn.
  19 november 2019