icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Rookmelders vanaf 1 juli in elk huis verplicht

Nieuws
|
Hangt nog niet op elke verdieping van je huis een rookmelder? Installeer die dan in elk geval vóór 1 juli 2022. Voor nieuwbouwwoningen is een rookmelder op iedere verdieping al sinds 2003 verplicht. Maar dit gaat binnenkort ook gelden voor alle bestaande woningen.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op: 12 mei 2022

rookmelder-plaatsen

Checklist rookmelders

De exacte hoeveelheid rookmelders die je moet plaatsen, hangt af van je woning. Zie voor meer informatie de online checklist van de brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Bekijk ook:

Nog geen gevolgen

Bij inboedel- en opstalverzekeringen heeft het nog geen gevolgen als je geen rookmelders hebt. Dat laat bijvoorbeeld verzekeraar Aon weten. Ook bij Achmea (Centraal Beheer, FBTO, Interpolis) heeft het wel of niet hebben van een rookmelder nog geen gevolgen voor de dekking. 'Als er toch iets verandert in de voorwaarden, dan laten we onze klanten dat uiteraard ruim van tevoren weten'. Dit zegt woordvoerder Jennifer ten Have van Achmea.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test opstalverzekeringen