icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Opvoeding en kinderopvang

Als je kinderen krijgt, heb je soms ook enige vorm van opvang nodig: een incidentele oppas of kinderopvang op vaste dagen. Wat kost dat allemaal en waar moet je rekening mee houden? En wat als je hulp nodig hebt met de opvoeding?
Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden

op schoot bij juffrouw

Kinderopvang

Ga je na je ouderschapsverlof weer aan het werk, dan wil je je kind met een gerust hart kunnen achterlaten bij de kinderopvang. Bij een keuze voor een kinderdagverblijf is een prettige sfeer belangrijk, maar let ook op de kwaliteit van de opvang.

Voor een goede voorbereiding loop je onze checklist kinderopvang na. Niet alle vormen van opvang zijn even duur. Bekijk ook wat de kosten zijn van verschillende vormen van kinderopvang.

Oppas

Voor af en toe een middag of avondje gebruiken veel ouders een oppas. Maar hoe vind je een goede oppas? En wat betaal je? We vroegen onze Consumentenbond Baby&Kind Facebook-volgers om raad. Ook het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting geeft advies. Lees betaalbare oppas gezocht.

Ouderschapsverlof

Als je wat langer thuis wilt blijven na je zwangerschapsverlof, of jij en je partner willen tijdelijk minder werken, dan kun je gebruik maken van ouderschapsverlof.

Hulp bij de opvoeding

Een peuter die niet wil eten, een kleuter met een driftbui: iedereen worstelt weleens met de opvoeding van zijn kind. Meestal kom je er zelf wel uit, of weten vrienden en familie wel raad. Maar als je het even niet meer weet, wil je wellicht professionele hulp. We vertellen je waar je terecht kunt met vragen, of voor hulp om ernstiger problemen te voorkomen. 

Nieuw & interessant

 • jongen-eet-spaghetti

  Kindervoeding

  Het is niet altijd even makkelijk om kinderen gezond te laten eten. Volg deze tips, dan ben je al een eind op weg.

 • school bso opvang oppas spelen blokken speelgoed meisjes

  Je kind en veiligheid

  Kinderen moeten op jou kunnen vertrouwen voor een veilige omgeving om op te groeien. Waar moet je aan denken?

 • rabo-app-pinpin-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  26 okt.

  Rabo PinPin

  Rabobank heeft sinds kort de gratis zakgeld-app Rabo PinPin voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het is een virtuele pinguïn die je kind dient te verzorgen zoals kietelen, wassen en voeren. Daardoor kan je kind leren omgaan met geld.
 • traphekje-test-still-2-video
  Nieuws  |  2 okt.

  Gevaarlijke traphekjes op Zwarte Lijst

  In 3 jaar testen vond de Consumentenbond al 7 levensgevaarlijke traphekjes. Alle hekjes verdwenen stilletjes uit de winkel, maar er werd niets teruggeroepen. Daarom maken wij een zwarte Lijst.