icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Archief Opvoeding en kinderopvang

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Opvoeding en kinderopvang.


2017

Eerste indruk | 26 oktober 2017

Rabo PinPin

Rabobank heeft sinds kort de gratis zakgeld-app Rabo PinPin voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het is een virtuele pinguïn die je kind dient te verzorgen zoals kietelen, wassen en voeren. Daardoor kan je kind leren omgaan met geld.

Nieuws | 2 oktober 2017

Gevaarlijke traphekjes op Zwarte Lijst

In 3 jaar testen vond de Consumentenbond al 7 levensgevaarlijke traphekjes. Alle hekjes verdwenen stilletjes uit de winkel, maar er werd niets teruggeroepen. Daarom maken wij een zwarte Lijst.

25 september 2017

8 vragen over voogdij

Hoe kies je een voogd voor je kind(eren)? En als je zelf voogd bent, wat zijn dan je rechten en plichten? De belangrijkste vragen over voogdij beantwoord.

19 juli 2017

Hoe ervaren ouders kinderdagverblijven?

Gaat jouw kindje ook naar de kinderopvang? Misschien ben je benieuwd naar de ervaringen van andere ouders. We hielden een enquête onder ruim 1100 ouders.

5 juli 2017

Kinderen en tablets

Kinderen spelen soms liever met een tablet dan met hun speelgoed. Hoe zorg je ervoor dat het niet uit de hand loopt?

Nieuws | 23 juni 2017

Kwaliteit kinderopvang omhoog

De Eerste Kamer heeft ingestemd met 2 wetsvoorstellen van minister Lodewijk Asscher (PvdA) van Sociale Zaken die de kwaliteit van kinderopvang en peuterspeelzalen moeten verhogen.

2016

22 december 2016

Opvoeding en kinderopvang

Als je kinderen krijgt, heb je soms ook enige vorm van opvang nodig: een incidentele oppas of kinderopvang op vaste dagen. Wat kost dat allemaal en waar moet je rekening mee houden? En wat als je hulp nodig hebt met de opvoeding?

22 december 2016

Archief Opvoeding en kinderopvang

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Opvoeding en kinderopvang.

6 oktober 2016

Voorlezen: tips per leeftijd

Het heeft al zin om voor te lezen als je baby een paar maanden oud is. Welk boek past bij welke leeftijd?

15 juni 2016

Hogere toeslag kinderopvang vanaf 2017

De meeste ouders met jonge kinderen krijgen vanaf 2017 meer kinderopvangtoeslag. Dit bedrag kan oplopen tot ruim €900 per jaar.

8 april 2016

Betaalbare oppas gezocht

Hoe vind je een goede oppas? En wat betaal je? We vroegen onze Consumentenbond Baby&Kind Facebook-volgers om raad. Wij geven je graag advies.

6 april 2016

Wat kost kinderopvang?

Heb je kinderopvang nodig? Kijk dan niet alleen naar de kwaliteit, maar ook naar de prijs en het aanbod. Je kunt ook kiezen voor een gastouder of peuterspeelzaal.

8 januari 2016

Hulp bij het opvoeden

Iedereen worstelt weleens met de opvoeding van zijn kind. Waar kun je terecht met vragen, of voor hulp om ernstiger problemen te voorkomen?

8 januari 2016

Ouderschapsverlof

Door ouderschapsverlof op te nemen, werk je tijdelijk minder om voor je kind te kunnen zorgen. Wat zijn je rechten, en hoe vraag je het verlof aan? De 10 meest gestelde vragen over ouderschapsverlof.

2015

15 december 2015

Kinderopvangtoeslag

Werken jij en je partner en gaat jullie kind naar de kinderopvang? Dan kun je in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Ook als je een alleenstaande werkende ouder bent.

28 september 2015

Checklist voor het kiezen van kinderopvang

Als je na je verlof weer aan het werk gaat, wil je je kind met een gerust hart kunnen achterlaten bij de kinderopvang. Wat moet je op letten?

3 juli 2015

Falende kinderopvang

Sommige kinderdagverblijven maken er een potje van. Maar dat moet je maar net weten. De Consumentenbond duikt in de ondoorgrondelijke wereld van de inspectierapporten.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in