icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Wat zegt de prijs van een oven?

Noelle van der Weel
Noelle van der Weel

Expert Woning & Huishouden


Inbouwoven1De prijs van een oven is vooral afhankelijk van de uitvoering. Een vrijstaande oven is goedkoper dan een inbouwoven. Ovens met weinig functies koop je voor ongeveer €100, terwijl uitgebreide ovens met diverse (combi-)functies en een zelfreinigend vermogen ruim de €1000 kunnen passeren.

Ook het uiterlijk weegt mee in de prijs. Een oven van geborsteld RVS met lcd-bediening is nu eenmaal duurder dan één met drukknoppen. 

Waar te koop?

Vrijstaande ovens kun je kopen bij elektronicawinkels zoals Mediamarkt, BCC en Saturn. Inbouwovens koop je vaak bij kookspecialisten of keukenwinkels. Vaak wordt een inbouwoven meteen vervangen bij het verbouwen van de keuken. Heb je een inbouwoven en wil je deze vervangen? Let dan goed op de inbouwmaten.

Prijzen ovens

De productvergelijker van de Consumentenbond maakt voor de dagelijkse update gebruik van webwinkelinformatie, waaronder voorraadstatus en prijzen van Kieskeurig.nl. Consumenten kunnen daardoor in ongeveer 70 populaire productgroepen de prijzen van zo'n 500 webwinkels met elkaar vergelijken.

De Consumentenbond vermeldt op de website welke online winkels het Thuiswinkel Waarborg of het Webshop Keurmerk hebben. Deze keurmerken hebben tweezijdige algemene voorwaarden afgesloten met de Consumentenbond en zijn aangesloten bij De Geschillencommissie.

Vergelijk ovens