icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Business Analist / Security Analist (36/40 uur)

29 JULI 2020 - Weet jij als geen ander User Stories op te stellen en business wensen te vertalen naar IT-requirements? Zoek je een uitdagende functie waarin je zowel optimalisatie van businessprocessen analyseert als IT security coördineert? Solliciteer dan nu bij de Consumentenbond.


Wat ga je doen bij de Consumentenbond?

Vanuit jouw rol als Business Analist (70%) ben je verantwoordelijk voor het vertalen van businesswensen naar IT-requirements en helpt bij het opstellen van User Stories. Je analyseert businessprocessen en kijkt waar deze geoptimaliseerd kunnen worden. Wanneer vanuit de business initiatieven worden gestart, ga jij met hen aan de slag om duidelijk te krijgen wat er precies nodig is. Ook ga je aan de slag met Informatie Analysevraagstukken. Je werkt samen met de IT architect en je collega’s uit de business om de juiste IT oplossing te selecteren en je coördineert trajecten om te komen tot de juiste keuze. Daarnaast faciliteer je workshops en Proof of Concept projecten.

Vanuit jouw rol als Security Analist (30%) ben je medeverantwoordelijk voor het verbeteren van de IT Security binnen de Consumentenbond. Je gaat aan de slag met verschillende Security projecten binnen de Consumentenbond, met als doel om proactief inzicht te krijgen in kwetsbaarheden en om een IT brede monitoring op te zetten van evenementen en incidenten. In jouw coördinerende rol stem je af met de security manager, webmasters en technisch specialisten om te zorgen dat alle bevindingen zo snel mogelijk worden opgelost. De Consumentenbond is een innovatieve organisatie die zichzelf aan het vernieuwen is.

Bij ons heb je de ruimte om te groeien op jouw vakgebied. Je wordt onderdeel van een organisatie die op basis van Holacratie (zelforganiserende teams) en Agile haar ontwikkeling vormgeeft. Je krijgt de ruimte om aan je eigen ontwikkeling te werken en groei als professional door te maken. Bij de Consumentenbond werk je samen met enthousiaste collega’s, in een technisch complexe en innovatieve omgeving en in veel uitdagende projecten.

Met welke collega's ga je samenwerken?

Je werkt vanuit het gilde ICT en Productontwikkeling. Je hebt veel contact met stakeholders vanuit de business. Daarnaast heb je direct contact met verschillende collega’s, zoals de Routebepaler, IT Architect, Security Manager, Technisch Specialist, Leveranciersmanagement, Webmasters, Product Owners, Lead Developers en Scrum Masters. Het doel is het merkbaar versnellen van de strategie van de Consumentenbond door toepassing van innovaties en het ondersteunen van de processen van de Consumentenbond door een flexibele en kosteneffectieve ICT.

Wie zoeken wij?

Een zelfstarter! Het spreekt je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en proactiviteit belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

 • Ondernemend.
  Je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.
 • Samenwerkend
  Je betrekt de juiste mensen en werkt gericht samen aan het kerndoel.
 • Eerlijk
  Je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Competenties

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding, bij voorkeur Bedrijfskunde / Informatiekunde
 • Je hebt 2-5 jaar werkervaring op gebied van Business Analyse / Informatie Analyse
 • Je kunt vanuit een helikopter perspectief situaties analyseren
 • Je kunt business wensen vertalen naar ICT requirements
 • Je hebt goede coördinerende vaardigheden
 • Je bent een goede communicator (in persoon, schriftelijk en maken van presentaties)
 • Je bent leergierig
 • Je hebt kennis op gebied van Security (Analyse)
 • Je hebt kennis van Lean proces optimalisatie
 • Je hebt kennis van de Agile werkwijze
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door bedrijven en overheden scherp te houden en de klant te ondersteunen.

De organisatiestructuur is opgebouwd uit zelforganiserende teams (cirkels) verdeeld in diverse vakgebieden (gildes). Vanuit je rol binnen jouw vakgebied lever je een bijdrage aan de organisatie breed of specifiek aan een propositieteam. Zowel de gildes als de teams zijn zelforganiserend en kennen geen traditionele management structuur.

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden mensen in Nederland te helpen.
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Salarisschaal 19 (minimaal €2.808 en maximaal €5.188 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Inschaling is mede afhankelijk van je werkervaring.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Sanne Sauer, routebepaler van het gilde ICT en Productontwikkeling, telefoonnummer 070 445 4408. Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mensenwerk, telefoonnummer (070) 445 44 81.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Echter, zolang de vacature beschikbaar is op onze site, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online dan is de selectie gestart. Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die solliciteert op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond