icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Financieel adviseur/redacteur (32 uur per week)

Kun jij de interesse wekken van honderdduizenden mensen met wat jij te vertellen hebt over financiële producten? Ook van mensen die normaal gesproken liever over andere dingen lezen? Dan zoeken we jou: een betrokken collega met een flexibele én ondernemende instelling. 

Dit ga je doen bij de Consumentenbond

De Consumentenbond helpt consumenten om gemakkelijk en goed geïnformeerd hun financiële vraagstukken op te lossen. We willen echt toegevoegde waarde leveren op deze voor veel consumenten taaie onderwerpen. Om de komende periode echt stappen te kunnen zetten op het gebied van financiële producten zijn we op zoek naar jou. Je gaat ons helpen om dit domein, en vooral schadeverzekeringen verder op de kaart te zetten. Dit doe je door aansprekende onderzoeken te bedenken en uit te voeren en die te vertalen in toegankelijke informatie op de website en in onze gidsen. Ook draag je bij aan het ontwikkelen van nieuwe proposities.

Met wie ga je samenwerken?

Je bent onderdeel van het Gilde Content: een gedreven team van collega’s met elk hun eigen specialiteit. Samen verrichten zij onderzoek en maken zij content over wat consumenten móeten weten om beter en slimmer te consumeren. In jouw team werk je veelvuldig samen met projectmedewerkers, collega redacteur-onderzoekers en experts. 

Wie we zoeken

Iemand die de kansen en valkuilen van financiële producten en adviezen haarfijn kent. Iemand die vanuit de consument kan denken en die de Consumentenbond op dit vlak een stap verder kan brengen.

Verder spreekt het je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en proactiviteit belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

Ondernemend

Je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.

Samenwerkend

Je betrekt de juiste mensen en werkt gericht samen aan het kerndoel.

Eerlijk

Je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Het volgende breng je mee:

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Bij voorkeur op het gebied van bank- en verzekeringswezen.
 • Je kunt goed rekenen en hebt goede Excel-kennis.
 • Je hebt ruime kennis op het gebied van schadeverzekeringen zoals autoverzekeringen. Je volgt de actualiteit en kunt dat vertalen naar boeiende content voor consumenten.
 • Je hebt affiniteit met andere financiële onderwerpen zoals bijvoorbeeld hoe de beloning van financieel adviseurs werkt.
 • Je bent in het bezit van het diploma Wft-schade of bereid dit te halen.
 • Je bent een enthousiaste aanpakker en hebt oog voor hoofd- en bijzaken.
 • Je bent communicatief vaardig en kunt ingewikkelde materie voor een breed publiek toegankelijk maken.
 • Je hebt het analytisch vermogen om problemen van consumenten te kunnen identificeren en vervolgens op te lossen.

 • Je bent stressbestendig, accuraat en levert op tijd op.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door bedrijven en overheden scherp te houden en de klant te ondersteunen.

Bij de Consumentenbond werken we sinds een paar jaar zelforganiserend op basis van holacratische principes. We hebben geen functieprofielen, maar iedereen maakt flexibele rollen aan die op dat moment nodig zijn. Daardoor is onze organisatie wendbaar en actiegericht. Elke rol heeft een eigen doel en eigen verantwoordelijkheden. Je kunt meerdere rollen tegelijk op je nemen en meerdere collega’s kunnen dezelfde rol vervullen. Doordat elke rol een medewerker eigen verantwoordelijkheden geeft, is de Consumentenbond een platte organisatiestructuur. Je bent als het ware ondernemer binnen je eigen rol. 

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt.
 • De kans om je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden mensen in Nederland te helpen.
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden.
 • Een salaris dat ligt tussen minimaal €3298 en €5422 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week). Inschaling is mede afhankelijk van werkervaring.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Barbara van der Est, Expert Geld van het Gilde Content, telefoonnummer (070) 445 4315. Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mensenwerk, telefoonnummer (070) 445 4481.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Maar zolang de vacature beschikbaar is op onze site, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online dan is de selectie gestart. Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die solliciteert op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Reageren

Vul dit formulier in en upload je brief en cv.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond