! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Financieel controller / senior administrateur (32-40 uur)

Weet jij als geen ander hoe financieel administratieve processen van A tot Z in elkaar zitten en weet jij deze te vertalen naar een efficiënte administratieve inrichting? Ben je analytisch sterk en is boekhouden voor jou waar je je als een vis in het water voelt? Solliciteer dan nu bij de Consumentenbond.


Wat ga je doen bij de Consumentenbond?

Vanuit je rol als Financieel controller (50%) ben je verantwoordelijk voor het opstellen, bewaken en optimaliseren van de administratieve processen. Vanuit een helicopterview ben je de initiatiefnemer van verbeterprojecten binnen het team. Samen met de teamleden ga je op zoek naar verbeteringen in efficiency of kwaliteit.

Vanuit je rol als senior administrateur (50%) coördineer en controleer je de werkzaamheden met betrekking tot de grootboek-administraties en het debiteuren beheer. Je zorgt voor een goed overleg, de juiste taakverdeling en planning van de werkzaamheden. Je zorgt dat de cijfers kloppen en compleet zijn. Je maakt journaalposten, afrekeningen, aansluitingen en controles op het balansdossier. Binnen deze rol staat samenwerken met de controllers centraal. Ook ben je betrokken bij organisatie brede projecten waarbij je vanuit het perspectief van administratieve uitvoerbaarheid aan projecten deelneemt.

Bij ons heb je de ruimte om te groeien op jouw vakgebied. Je wordt onderdeel van een organisatie die op basis van Holacratie (zelforganiserende teams) haar ontwikkeling vormgeeft. Je krijgt de ruimte om aan je eigen ontwikkeling te werken en groei als professional door te maken. Bij de Consumentenbond werk je samen met enthousiaste collega’s, in een administratief complexe en innovatieve omgeving en in uitdagende projecten.

Met welke collega's ga je samenwerken?

Je werkt vanuit de cirkel Financiën en Planning & Control. Deze cirkel heeft als doel een optimale financiële dienstverlening binnen de Consumentenbond, afgestemd op de wensen van de organisatie en in lijn met wettelijke richtlijnen, zodat het financiële proces effectief en efficiënt wordt ingevuld. In de subcirkel Financiële Administratie werk je met 7 collega’s. Daarnaast heb je direct contact met verschillende andere collega’s, zoals de routebepaler en business controller. Je hebt vanuit de projecten contact met IT en de werkgroepen.

Wie zoeken wij?

Een zelfstarter! Het spreekt je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en proactiviteit belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

Ondernemend
Je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.

Samenwerkend
Je betrekt de juiste mensen en werkt gericht samen aan het kerndoel.

Eerlijk
Je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Het volgende breng je mee:

 • Je hebt een HBO werk- en denk niveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij een financiële administratie
 • Je hebt relevante en aantoonbare ervaring op het gebied van proces optimalisatie
 • Je bent analytisch sterk en durft kritische vragen te stellen, om problemen te kunnen identificeren en vervolgens op te lossen.
 • Je werkt zeer accuraat.
 • Je hebt een helicopterview
 • Je hebt affiniteit met ERP systemen en hebt werkervaring met SAP (key user niveau)
 • Je bent direct inzetbaar bij alle financiële processen dus boekhouden is bij jou een zeer bekend terrein.
 • Je bent een Excel expert.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door bedrijven en overheden scherp te houden en de klant te ondersteunen.

De organisatiestructuur is opgebouwd uit zelforganiserende teams (cirkels) verdeeld in diverse vakgebieden (gildes). Vanuit je rol binnen jouw vakgebied lever je een bijdrage aan de organisatie breed of specifiek aan een propositieteam. Zowel de gildes als de teams zijn zelforganiserend en kennen geen traditionele management structuur.

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt.

 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden mensen in Nederland te helpen.

 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.

 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.

 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar. Na dit jaarcontract zal worden bekeken of een tijdelijke verlenging of een omzetting naar een contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort.

 • Salarisschaal 17 (minimaal €2.481 en maximaal €4.238 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Inschaling is mede afhankelijk van werkervaring.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Marilyn Bonnet, routebepaler van de sub-cirkel Financiële Administratie, telefoonnummer (070) 445 4126. Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mensenwerk, telefoonnummer (070) 445 44 81.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Echter, zolang de vacature beschikbaar is op onze site, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online dan is de selectie gestart. Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die solliciteert op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond