icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Journalist Juridisch en Financieel advies (32-36 uur per week)

Wil jij honderdduizenden consumenten helpen om te krijgen waar ze recht op hebben? Ben je thuis in het consumentenrecht en kun je daar vlot over schrijven? Denk je ook graag mee over de juridische dienstverlening van de Consumentenbond? Dan zoeken we jou: een betrokken jurist met een praktische en ondernemende instelling.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is er voor iedereen. Wij beschermen consumenten tegen bedrijven die misleiden of misbruik maken van hun macht. Zo maken we de wereld een beetje eerlijker. Wij maken geen winst. Al onze inkomsten zetten we in voor ons werk voor consumenten. Zodat zij de beste keuze kunnen maken en krijgen waar ze recht op hebben.

Wat ga je doen bij de Consumentenbond?

Als redacteur-onderzoeker Consumentenrecht ga je consumenten helpen om hun juridische en financiële vragen op te lossen. Je doet onderzoek naar onderwerpen die te maken hebben met consumentenrecht of financiële producten. Je schrijft daarover toegankelijke en toepasbare informatie voor de website, nieuwsbrieven en de Consumentengids. Dit doe je door wetgeving, klantsignalen en nieuws te vertalen naar aansprekende artikelen. Of door het maken van juridische voorbeeldbrieven voor onze leden.

Zo doe je onderzoek naar garantie, retourrecht, online aankopen, annuleren, incassopraktijken, verkooptrucs en algemene voorwaarden. Ook onderzoek je financiële producten zoals schadeverzekeringen en schrijf je daar artikelen over. De focus van je werk ligt op consumentenrecht.

Dit ben jij

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde academische opleiding Nederlands recht. Kennis van consumentenrecht is een pré.
 • Je kunt goed schrijven voor een breed publiek.
 • Je kunt zelfstandig werken, plannen en organiseren en je bent een teamspeler.
 • Je hebt een flexibele én ondernemende instelling.
 • Je bent een enthousiaste aanpakker en hebt oog voor hoofd- en bijzaken.
 • Het is een pré als je in bezit bent van een diploma Wft schadeverzekeringen, of je bent minstens bereid die te halen.

Zo werken wij

De Consumentenbond heeft een platte organisatiestructuur. We werken zelforganiserend, met holacratische principes. Dit betekent dat we geen functieprofielen hebben, maar flexibele rollen die op dat moment nodig zijn. Daardoor is onze organisatie wendbaar en actiegericht. Elke rol heeft een eigen doel en eigen verantwoordelijkheden. Je kunt meerdere rollen tegelijk op je nemen en meerdere collega’s kunnen dezelfde rol vervullen.

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt en de consument altijd op één zet.
 • Een salaris dat ligt tussen minimaal €3.463 en maximaal €5.694 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week). De inschaling hangt af van je werkervaring.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden consumenten te helpen.
 • Een frisse, open werkomgeving met flexplekken, op 5 minuten lopen van station Den Haag HS.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een jaarcontract met uitzicht een vast contract bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden.
 • De mogelijkheid om hybride te werken. Voor de dagen waarop je thuis werkt, krijg je een thuiswerkvergoeding.

Heb je nog vragen?

Voor aanvullende informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco van ’t Woudt, redacteur-onderzoeker consumentenrecht, telefoonnummer 070 – 445 44 03.

Je richt je sollicitatiebrief aan Barbara van der Est, routebepaler van de contentcirkel Geld en Recht. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij onze collega’s van Mensenwerk, telefoonnummer 070 - 4454481/4539.

Sollicitatieprocedure

Zolang de vacature op onze site staat, kun je reageren. We laten je zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een gesprek. Een schrijfopdracht maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. 

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. We vinden het belangrijk dat iedereen die solliciteert bericht krijgt. Heb je 2 weken na je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan contact met ons op. 

Solliciteer nu

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond