! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Manager Financiën, Planning & Control (40 uur)

21 december 2020 - Ben jij de Manager Financiën, Planning & Control die de Consumentenbond gaat helpen haar ambities waar te maken? Zorg jij dat de Consumentenbond de financiële middelen, 40 miljoen op jaarbasis, optimaal inzet voor consumentenbelangen? Voor de ruim 400.000 leden van de bond, maar ook voor 17 miljoen consumenten in Nederland?


Wat ga je doen bij de Consumentenbond?

Het team Financiën, Planning & Control is verantwoordelijk voor de accurate vastlegging en afwikkeling van al onze verplichtingen en vorderingen. Ook werken we aan maandrapportages, de jaarbegroting, het jaarverslag en de meerjarenraming. Het gaat primair om de eigen organisatie, maar ook om de financiële gegevensuitwisseling met de deelnemingen van de Consumentenbond. Daaronder vallen Consumentenbond Claimservice en externe samenwerkingspartners.

Jij bent er verantwoordelijk voor dat jouw team haar doelen haalt. Jij bepaalt de prioriteiten en zet daar capaciteit en budget zo slim mogelijk op in. Je maakt een financiële vertaling van de strategie van de Consumentenbond. Je communiceert hier helder over met stakeholders, waaronder de Auditcommissie, de Raad van Toezicht, de Bondsraad en de ondernemingsraad. Je bent het aanspreekpunt voor onze accountant. Jij begrijpt als geen ander welke financiële en fiscale informatie nodig is voor welke (strategische) besluiten.

Met welke collega's ga je samenwerken?

Je bent één van de Richtinggevers van de Consumentenbond en daarmee lid van wat we voorheen het Management Team noemden. Financiën, Planning & Control bestaat uit een team collega’s die zich bezighouden met (business) control, financiële administratie en procesverbetering.

Wie zoeken wij?

Je begrijpt het belang van Financiën, Planning & Control. Je plaatst het in de bredere organisatiecontext. Je schakelt continu tussen de operatie en het strategische niveau. Je bent leergierig, volgt nauwlettend ontwikkelingen in de buitenwereld en denkt altijd na over hoe iets beter kan. Je neemt de verantwoordelijkheid voor jouw domein en kan collega’s inspireren dat ook te doen. En je pakt graag complexe en conceptuele projecten aan, zoals het aansluiten van de financiële processen aan de nieuwe, wendbare organisatie. Ook pas je bij de kernwaarden:

 • Ondernemend
 • Samenwerkend
 • Eerlijk

Verder breng je mee:

 • Minimaal 2 jaar ervaring als manager in een soortgelijke rol.
 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op WO-niveau.
 • Je maakt heldere analyses waar je duidelijk over communiceert.
 • Je bent businesswise.
 • Bij voorkeur kom je uit een b2c-omgeving.
 • Je voelt je thuis in uiteenlopende gremia.
 • Je weet dat je soms beter kunt luisteren dan praten.
 • Je schakelt soepel tussen operationele en strategische vraagstukken.
 • Je begrijpt en hebt affiniteit met ICT en ICT-vraagstukken, vooral binnen, maar ook buiten je eigen vakgebied.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door bedrijven en overheden scherp te houden en de klant te ondersteunen.

De organisatiestructuur is opgebouwd uit zelforganiserende teams (cirkels) verdeeld in diverse vakgebieden (gildes). Vanuit je rol binnen jouw vakgebied lever je een bijdrage aan de organisatie breed of specifiek aan een propositieteam. Zowel de gildes als de teams zijn zelforganiserend en kennen geen traditionele managementstructuur.

Wij werken vanuit een fris en hip kantoor. Uiteraard volgt de Consumentenbond de coronarichtlijnen van het RIVM. We houden ons kantoor wel open voor iedereen die (even) niet thuis wil of kan werken.

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden mensen in Nederland te helpen.
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Salaris van minimaal €5.623 en maximaal €8.033 bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Inschaling is mede afhankelijk van je werkervaring.
 • Mobiliteitsbudget of leaseauto.

Contactpersoon

Sandra Molenaar, richtinggever en algemeen directeur, vertelt je graag meer. Bel haar via (070) 445 4540. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mensenwerk, telefoonnummer (070) 445 44 81/4539.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. Staat de vacature niet meer online, dan is de selectie gestart.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die solliciteert op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Solliciteer nu

Een assessment kan onderdeel uit maken van deze sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond