icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Medewerker consumentenrecht (32 uur per week)

 Wil jij honderdduizenden consumenten helpen om te krijgen waar ze recht op hebben? Ben je thuis in het consumentenrecht en kun je daar vlot over schrijven? Dan zoeken we jou: een betrokken expert op het gebied van consumentenrecht met een praktische en ondernemende instelling. 

Dit ga je doen

Als medewerker consumentenrecht verricht je ondersteunend werk voor de redacteur-onderzoekers consumentenrecht. Zoals het voorbereiden van en het meewerken aan onderzoeken. Denk hierbij aan onderzoek over garantie, retourrecht, online aankopen, annuleren, incassopraktijken, verkooptrucs en algemene voorwaarden.

Je helpt ook mee om de doelen te bereiken van ons team Basislidmaatschap en Geld & Recht. Dit team biedt hulp bij geldzaken en juridisch advies. Verder doe je praktisch werk als het online plaatsen van teksten en het beantwoorden van 2e lijns juridische vragen die binnenkomen via ons klantcontactcentrum.

Als medewerker consumentenrecht beantwoord je vragen van consumenten op het gebied van consumentenrecht. Dit doe je door daarover toegankelijke en praktisch toepasbare informatie te schrijven voor het website onderdeel ‘Juridisch Advies’ en enkele rubrieken in onze Consumentengids. Je vertaalt op een toegankelijke manier wetgeving, klantsignalen en nieuws. En soms help je bij het schrijven van juridische voorbeeldbrieven voor onze leden.

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van Nederlands recht. Kennis van Consumentenrecht is een pré.
 • Je kunt goed schrijven voor een breed publiek.
 • Je kunt zelfstandig werken, plannen en organiseren en je bent een teamspeler.
 • Je hebt goede coördinerende en communicatieve vaardigheden
 • Je hebt een flexibele én ondernemende instelling.
 • Je bent een enthousiaste aanpakker en hebt oog voor hoofd- en bijzaken.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken met een CMS, kennis van Hippo is een pré.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is er voor iedereen. Wij beschermen consumenten tegen bedrijven die misleiden of misbruik maken van hun macht. Zo maken we de wereld een beetje eerlijker. Wij maken geen winst, al onze inkomsten zetten we in voor ons werk voor consumenten. Zodat zij de beste keuze kunnen maken en krijgen waar ze recht op hebben.

Zo werken wij

De Consumentenbond heeft een platte organisatiestructuur. We werken sinds een paar jaar zelforganiserend, op basis van holacratische principes. Dit betekent dat we geen functieprofielen hebben, maar flexibele rollen. Daardoor is onze organisatie wendbaar en actiegericht. Elke rol heeft een eigen doel en eigen verantwoordelijkheden. Je kunt meerdere rollen tegelijk op je nemen en meerdere collega’s kunnen dezelfde rol vervullen.

Dit bieden wij

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt en de consument altijd op één zet.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden consumenten te helpen.
 • Een frisse, open werkomgeving met flexplekken, op 5 minuten lopen van station Den Haag HS.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een contract voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract.
 • De mogelijkheid om hybride te werken. Voor de dagen waarop je thuis werkt, krijg je een thuiswerkvergoeding.
 • Een salaris dat ligt tussen de €2.895 en €4.786 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur). Inschaling is mede afhankelijk van je werkervaring.

Heb je nog vragen?  

Voor aanvullende informatie over deze functie kun je contact opnemen met Barbara van der Est van het team Geld en Recht, telefoonnummer 06 - 218 92 866. Aan haar kun je ook je sollicitatiebrief richten. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij onze collega's van Mens & Werk, telefoonnummer 070 -  445 44 81 of 06 - 500 94 864.

Sollicitatieprocedure

Zolang de vacature op onze site staat, kun je reageren. We laten je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP (Netwerk voor HR-professionals). We vinden het belangrijk dat iedereen die solliciteert bericht krijgt. Heb je 4 weken na je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan contact met ons op.

Een korte schrijfopdracht tussen het 1e en 2e gesprek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond