icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Middleware Developer (32-40 uur)

7 november 2019 - Ben jij de Middleware ontwikkelaar die de Consumentenbond helpt haar ambities waar te maken? Houd je van uitdagingen en ben je bereid de handen uit de mouwen te steken? Ben je een kei in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van Middleware Services?


Wat ga je doen bij de Consumentenbond?

Als Middleware Developer houd je je bezig met ontwikkeling en onderhoud van services voor de integratielaag van de Consumentenbond. Je participeert in projecten voor technisch advies en ondersteuning. Ook werk je actief aan de verbetering van de kwaliteit van de integratielaag en ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitscontroles.

Je doet verbetervoorstellen voor de huidige integratiearchitectuur en je werkt samen met het integratieteam en andere developmentteams. Bovendien toets je de opleveringen aan de integratie richtlijnen en voer je wanneer nodig troubleshooting uit op de Middleware Services.

Met welke collega’s ga je samenwerken?

Als ontwikkelaar voor onze integratielaag ben je de drijvende kracht achter de deliverables voor de integratielaag. Je staat er echter niet alleen voor. Je bent onderdeel van een gedreven team van collega’s die in een Agile team verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en beheer van het serviceplatform van de Consumentenbond. In dit team werk je samen met ontwikkelaars, informatieanalisten en onze ICT Architect. Buiten het team heb je te maken met verschillende stakeholders, afhankelijk van de op te leveren API of Service.

In welke omgeving ga je werken?

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Op dit moment zijn we volop in beweging. Afgelopen jaar is een nieuwe strategie ontwikkeld waarbinnen ‘toonaangevend zijn in een digitale wereld’ centraal staat. Onze ambitie is om consumenten zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we op een proactieve, grensverleggende, samenwerkende en eerlijke manier.

Onderdeel van de strategie is ook de holacratische manier van werken. Dat betekent dat je werkt in zelfsturende teams (gildes en proposities) met veel ruimte voor proactiviteit, eigen invulling en je kunt in korte tijd bijsturen. Bovendien kom je te werken in een onlangs compleet gemoderniseerd kantoor.

Het gilde Productontwikkeling is een dynamische en veelzijdige groep mensen en heeft als doel om de producten en diensten van de Consumentenbond iedere dag een beetje beter te maken. We streven naar het realiseren van optimale business value in onze producten en diensten. Dit doen we door ieder kwartaal met alle gildes gezamenlijk een inschatting te maken van de inspanning en impact van de gestelde doelen.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt minimaal een HBO-diploma met relevant werk- en denkniveau;
 • Je bent in staat de informatie uit User Stories om te zetten naar gerealiseerde API's en services en deze te (laten) controleren door je teamgenoten;
 • Je hebt ervaring om integratie ketens te realiseren in een service-omgeving;
 • Je hebt ontwikkelervaring in een integratieoplossing. Ervaring met WSO2 ESB/EI, is een pré;
 • Je beschikt over kennis van het ontwerpen en ontwikkelen van API's en services en kunt deze kennis uitdragen;
 • Je hebt kennis van en ervaring met Java;
 • Je bent in staat om onderhoud uit te voeren op ontwikkelde software;
 • Je bent in staat testscripts en regressietests vast te leggen; 
 • Je bent pro-actief, haalt en brengt actief informatie en zoekt de samenwerking op;
 • Je bent analytisch sterk, nauwkeurig en in staat om onduidelijkheden snel te identificeren;
 • Je durft vragen te stellen en je steekt je mening niet onder stoelen of banken;
 • Je kan snel schakelen en houdt van aanpakken;
 • Je beschikt over minimaal 3-5 jaar aantoonbare en relevante werkervaring binnen een integratieomgeving;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Competenties

 • Samenwerken
 • Communicatief
 • Analytisch vermogen
 • Daadkrachtig
 • Resultaatgericht
 • Kwaliteitsgericht

Wat bieden wij?

 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering;
 • Aanstelling is voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden;  
 • Salarisschaal 19 (minimaal €2.728 en maximaal €5.041 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Inschaling is mede afhankelijk van het aantal jaar relevante werkervaring.

Sollicitatieprocedure

Je schriftelijke sollicitatie voorzien van motivatie en cv kun je versturen via ons sollicitatieformulier onderaan deze pagina.

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Echter, zolang de vacature beschikbaar is op de site van de Consumentenbond, kun je reageren. Bij een groot aantal reacties kunnen we besluiten de reactietermijn te verkorten. Nadat de reactietermijn is verlopen (de vacature staat niet meer online), start de selectie waarmee een keuze wordt gemaakt voor een eerste gespreksronde. De procedure, van het publiceren van de vacature tot aan de eerste brievenselectie, neemt minimaal 3 weken in beslag. Daarna brengen we je op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die heeft gesolliciteerd op een vacature bericht krijgt. Heb je na 4 weken na de publicatie van de vacature toch niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Contactpersoon

Aanvullende inhoudelijke informatie over deze functie wordt verstrekt door Meinte Rebel, telefoonnummer (070) 445 4291. Dit is tevens de persoon aan wie je de sollicitatiebrief kunt richten. Informatie over de procedure kun je inwinnen bij de afdeling P&O, telefoonnummer (070) 445 4481.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond