icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Redacteur fiscaal (32 uur)

20 januari 2020 - Wil jij honderdduizenden mensen inzicht geven in hun fiscale mogelijkheden? Heb je het fiscale recht zo goed in je vingers dat je er gemakkelijk over kunt schrijven en vertellen? Dan zoeken we jou: een betrokken fiscalist met een praktische, flexibele én ondernemende instelling.


Wat ga je doen bij de Consumentenbond?

Als redacteur fiscaal schrijf je over belastingen en toeslagen in met name de Consumentengids, Geldgids, online nieuwsbrieven en op de website. Je vertaalt daarvoor wetgeving, actualiteit en signalen van particulieren in toegankelijke informatie en praktische tips. Bijvoorbeeld over de jaarlijkse belastingaangifte of estate planning. Je speelt hierbij naadloos in op de behoeften van de consument.

Je berichten zijn dus altijd gemakkelijk leesbaar en je gaat een paar stappen verder dan alleen het geven van informatie. Je onderzoekt waar kansen liggen voor consumenten om belasting te besparen. Zo komen je publicaties soms in de buurt van persoonlijk advies. Je bent daarbij scherp op de kwaliteit en de leesbaarheid van je stukken en bewaakt de planning en de inzet van middelen.

Met wie ga je samenwerken?

Als redacteur fiscaal ben je verantwoordelijk voor een groot deel van de fiscale content van de Consumentenbond. Je bent onderdeel van het Gilde Content. Een gedreven team van collega’s met elk hun eigen specialiteit dat samen zorgt voor content over wat consumenten móeten weten om beter en slimmer te consumeren. In dat team bevindt zich nog een fiscalist, waarmee je nauw zult samenwerken. Vanuit je rol participeer je ook in het strategische propositieteam dat zich richt op persoonlijk juridisch en fiscaal advies. Waaronder het bieden van passende informatie en hulp op het gebied van belastingkwesties.

Wie zoeken wij?

Een zelfstarter! Het spreekt je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en proactiviteit belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

Competenties

Het volgende breng je mee:

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding fiscaal recht of fiscale economie.
 • Je bent een enthousiaste aanpakker en hebt oog voor hoofd- en bijzaken.
 • Je schrijft soepel en kernachtig voor online, social media en video.
 • Je beschikt over uitstekende coördinerende en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent analytisch, kritisch en denkt creatief en probleemoplossend.
 • Je bent stressbestendig, accuraat en levert op tijd op.

Ondernemend: je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.

Samenwerkend: je betrekt de juiste mensen en werkt gericht samen aan het kerndoel.

Eerlijk: je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt.
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Veel autonomie en bijbehorende verantwoordelijkheid en de kans om je vakmanschap in te zetten voor consumenten.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden.
 • Salarisschaal 19 (minimaal €2728 en maximaal €5041 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Inschaling is mede afhankelijk werkervaring.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door bedrijven en overheden scherp te houden en de klant te ondersteunen.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Nelleke Rookmaaker, Redacteur fiscaal van het Gilde Content, telefoonnummer (070) 445 40 31. Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Personeels- & Organisatieontwikkeling, telefoonnummer (070) 445 44 81.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Zolang de vacature beschikbaar is op de site van de Consumentenbond, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online dan is de selectie gestart. Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Een schrijfopdracht tussen het eerste en tweede gesprek maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die heeft gesolliciteerd op een vacature een bericht krijgt. Mocht het zo zijn dat jij na 4 weken na de publicatie van de vacature niets hebt gehoord, neem dan even contact met ons op.

Reageren

Vul onderstaand formulier in en upload je brief en cv.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond