! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Fiscaal adviseur/redacteur (32 - 40 uur)

1 september 2021 - Kun jij de interesse wekken van honderdduizenden mensen met wat jij te vertellen hebt over belastingen? Ook van mensen die normaal gesproken liever over andere dingen lezen? Dan zoeken we jou: een betrokken fiscalist met een praktische, flexibele én ondernemende instelling.

Dit ga je doen bij de Consumentenbond

De Consumentenbond helpt consumenten om makkelijk en met goede informatie hun fiscale vraagstukken op te lossen. We willen toegevoegde waarde leveren op deze onderwerpen omdat die voor veel consumenten taai en complex zijn. Om de komende tijd hierin echt stappen te kunnen zetten zijn we op zoek naar jou.

Je maakt fiscale onderwerpen voor consumenten toegankelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informatie over de inkomstenbelasting. Of over schenken en erven. En hoe je bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde. Dat kan met praktische tips, een stappenplan of een voorbeeldbrief.

Je doet onderzoek en publiceert over je bevindingen. Zo onderzoek je waarmee consumenten vaak de mist in gaan bij de belastingaangifte. Je denkt ook mee bij het ontwikkelen van nieuwe diensten op fiscaal gebied. En werkt mee aan onze acties. Ontdek je bijvoorbeeld dat de Belastingdienst of notarissen op een bepaald punt te kort schieten? Dan kan de Consumentenbond actie voeren om dat te verbeteren. Zo helpen we consumenten om te krijgen waar ze recht op hebben.

Met wie je gaat samenwerken

Je bent onderdeel van het Gilde Content. Een gedreven team van collega’s met elk hun eigen specialiteit. Samen maken zij content over wat consumenten móeten weten om beter en slimmer te consumeren. Je vervult je rol in meerdere teams die werken op basis van het holacratische principe. Je trekt gezamenlijk op met specialisten op verschillende gebieden.

Wie we zoeken

Iemand die er plezier in heeft om te zoeken naar fiscale kansen voor particulieren. Die vanuit de consument kan denken en die de Consumentenbond op dit vlak een stap verder kan brengen. Verder spreekt het je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en pro-activiteit belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

Ondernemend

Je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.

Samenwerkend

Je betrekt de juiste mensen en werkt gericht samen aan het kerndoel.

Eerlijk

Je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Het volgende breng je mee:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van fiscaal recht, fiscale economie of notarieel recht.
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring op het gebied van inkomstenbelasting voor particulieren of estate planning.
 • Goede kennis van Excel is een pré.
 • Je bent een enthousiaste aanpakker en hebt oog voor hoofd- en bijzaken.
 • Je schrijft soepel en kernachtig voor online, social media en video.
 • Je beschikt over uitstekende coördinerende en communicatieve vaardigheden en je kunt eigen ideeën goed onderbouwen en logisch uitleggen.
 • Je bent analytisch en je bedenkt creatieve oplossingen door feiten snel te doorzien, buiten kaders te denken en tot de essentie door te dringen. 
 • Je hebt een netwerk en durft dat ook in te zetten. Je bent van nature in staat om mensen te binden om gezamenlijk resultaat te bereiken. 
 • Je bent stressbestendig, accuraat en levert op tijd op.
 • Je weet snel hoe processen efficiënt ingericht kunnen worden, je borgt kwaliteit en optimaliseert samenwerking. 
 • Vanuit je mensgerichtheid heb je oog voor de ander en tegelijk focus op relevante zakelijke doelen. 

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door bedrijven en overheden scherp te houden en de klant te ondersteunen.

De organisatiestructuur is opgebouwd uit zelforganiserende teams (cirkels) verdeeld in diverse vakgebieden (gildes). Vanuit je rol binnen jouw vakgebied lever je een bijdrage organisatiebreed of specifiek aan een propositieteam. Zowel de gildes als de teams zijn zelforganiserend en kennen geen traditionele managementstructuur.

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact heeft.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden mensen in Nederland te helpen.
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden.
 • Salaris tussen de €3075 en maximaal €5056 bruto per maand (bij een fulltime dienstverband). Inschaling is mede afhankelijk van werkervaring.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Barbara van der Est, routebepaler content Geld & Recht, telefoonnummer (070) 445 4315. Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mensenwerk, telefoonnummer (070) 445 4481 / 4539.

Sollicitatieprocedure

Zolang de vacature beschikbaar is op onze site, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online dan is de selectie gestart.

Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die solliciteert op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond