! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Redacteur-onderzoeker Consumentenrecht (32-36 uur)

11 december 2020 - Wil jij honderdduizenden consumenten helder inzicht geven in hun rechten? Heb je het consumentenrecht helemaal in je vingers en kun je daar vlot en op een aansprekende manier over schrijven? En denk je ook graag mee over de juridische dienstverlening van de Consumentenbond? Dan zoeken we jou: een betrokken jurist met een praktische, flexibele én ondernemende instelling.


Dit ga je doen bij de Consumentenbond

Vanuit jouw rol als Redacteur-onderzoeker schrijf je toegankelijke en toepasbare informatie over consumentenrecht voor de website, nieuwsbrieven en de Consumentengids. Dit doe je door wetgeving, signalen en actualiteit te vertalen in aansprekende artikelen. Of door het maken van  juridische voorbeeldbrieven voor leden van de Consumentenbond.

Je doet onderzoek naar garantie, retourrecht, online aankopen, annuleren, incassopraktijken, verkooptrucs en algemene voorwaarden. Daarmee geef je consumenten inzicht in hun rechten, verbeter je de markt en stel je ze in staat zelf hun recht te halen. Je bent scherp op de juridische kwaliteit en de leesbaarheid van je stukken en bewaakt de planning en inzet van middelen.

Vanuit je rol denk je ook mee met het strategische propositieteam Geld & Recht, het team dat zich richt op persoonlijk juridisch en financieel advies. Je levert input voor de ontwikkeling van de huidige en nieuwe juridische dienstverlening van de Consumentenbond, bijvoorbeeld op basis van klantsignalen. En je bewaakt de samenhang tussen de publicaties en de juridische dienstverlening van de Consumentenbond. Dit vergt planning, overzicht en een interdisciplinaire aanpak.

Met wie ga je samenwerken?

Je vervult jouw rol in meerdere teams die werken op basis van holacratische principes. Vanuit die teams zet je je juridische kennis en schrijfvaardigheden in. Je basisteam is de contentcirkel Geld & Recht: een gedreven team van collega’s met elk hun eigen specialiteit die samen zorgen voor content over wat consumenten móeten weten om beter en slimmer te consumeren.

Wie we zoeken

Een zelfstarter! Het spreekt je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en proactiviteit belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

Ondernemend

Je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.

Samenwerkend

Je betrekt de juiste mensen en werkt gericht samen aan het kerndoel.

Eerlijk

Je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Je brengt het volgende mee:

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding op het gebied van (consumenten)recht.
 • Je bent kritisch op je eigen werk en kunt goed schrijven voor een breed publiek.
 • Je kunt zelfstandig werken, plannen en organiseren en je bent een teamspeler.
 • Vanzelfsprekend heb je een flexibele én ondernemende instelling.
 • Je bent een enthousiaste aanpakker en hebt oog voor hoofd- en bijzaken.

Competenties

 • Initiatief
 • Klantgerichtheid
 • Plannen & Organiseren

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door bedrijven en overheden scherp te houden en de klant te ondersteunen.

De organisatiestructuur bestaat uit zelforganiserende teams (cirkels) verdeeld in diverse vakgebieden (gildes). Vanuit je rol binnen jouw vakgebied lever je een bijdrage aan de hele organisatie of aan een specifiek propositieteam. Alle gildes en propositieteams zijn zelforganiserend en kennen geen traditionele managementstructuur.

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en honderdduizenden mensen in Nederland te helpen.
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden.
 • Salarisschaal 19 (minimaal €2808 en maximaal €5188 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur). Inschaling is mede afhankelijk werkervaring.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Barbara van Est, routebepaler van de contentcirkel Geld en Recht, telefoonnummer 06-21 89 28 66. Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt.

Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mensenwerk, telefoonnummer (070) 445 44 81.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Zolang de vacature beschikbaar is op de site van de Consumentenbond, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online dan is de selectie gestart. Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Een schrijftest maakt onderdeel uit van deze sollicitatieprocedure.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die heeft gesolliciteerd op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond