! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Routebepaler Merk & Communicatie (32-40 uur)

20 augustus 2021 - De Consumentenbond is een sterk merk met een hoge bekendheid. Toch weten veel consumenten niet goed waar de Consumentenbond voor staat en wat we allemaal te bieden hebben. We zoeken een routebepaler Merk & Communicatie die ons geweldige merk nog relevanter en onderscheidender maakt en zorgt dat elke consument de waarde van de Consumentenbond kent en voelt.

Dit ga je doen bij de Consumentenbond

Vanuit een heldere visie op je vakgebied ontwikkel je de merk- en communicatiestrategie en bewaak je de vertaling ervan naar alle uitingen van de Consumentenbond in paid en owned media. Je zorgt voor samenhang en maximale impact van onze communicatie vanuit een integraal plan. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van effectieve en herkenbare campagnes die bijdragen aan de conversiedoelstellingen en aan versterking van het merk Consumentenbond.

Dit doe je niet alleen. Je vertaalt het werk van de cirkel Merk & Communicatie naar benodigde rollen en zorgt voor een sterke en gemotiveerde bezetting van de verschillende rollen in je team. Je werkt nauw samen met de businessverantwoordelijken om gezamenlijke doelen te realiseren.

Met wie ga je samenwerken?

Bij de Consumentenbond werken we sinds 2018 op basis van holacratische principes. Dat betekent onder meer dat we geen managementlagen kennen, geen afdelingen en geen functies. We werken in cirkels en met rollen vanuit een hiërarchie van doelen. Alle rollen in een cirkel dragen bij aan het kerndoel van de cirkel. Het kerndoel van de cirkel draagt weer bij aan het kerndoel van de bovenliggende cirkel. Je kunt rollen op je nemen in verschillende cirkels en meerdere rollen hebben in dezelfde cirkel.

Als routebepaler van de cirkel Merk & Communicatie werk je uiteraard met je eigen team: de collega’s die rollen hebben in jouw cirkel. Daarnaast werk je samen met de verantwoordelijken voor verschillende communicatiekanalen en met de businessverantwoordelijken (lidmaatschappen en overige diensten). Hiervoor vervul je ook rollen in andere cirkels.

Wie zoeken wij?

We zoeken een ambitieuze en ervaren merkenbouwer die écht het verschil maakt, die ons merk leeft en in staat is de organisatie mee te nemen vanuit een strategische visie op merk en communicatie.

Het volgende breng je mee:

 • Je hebt strategisch werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring en een overtuigend track record
 • Je hebt aantoonbare leiderschapskwaliteiten en bent daadkrachtig en resultaatgericht
 • Je hebt overzicht en benadert vraagstukken vanuit een brede organisatiecontext
 • Je bent goed in stakeholdermanagement en werkt graag samen

Het spreekt je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en pro-activiteit belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond – ondernemend, samenwerkend, eerlijk – zijn je op het lijf geschreven.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Wij zorgen ervoor dat consumenten de juiste keuzes kunnen maken én krijgen waar ze recht op hebben. In zelforganiserende cirkels en met een gestructureerde vergadermethodiek schakelen we snel en effectief en pakt iedereen de vrijheid én verantwoordelijkheid om het werk naar eigen inzicht in te richten. In een fris en hip kantoor.

Dit bieden wij

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden mensen in Nederland te helpen.
 • Een frisse open werkomgeving met verschillende soorten werkplekken waar je samen aan projecten kunt werken, collega’s kunt ontmoeten of rustig geconcentreerd kunt werken.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden.
 • Een salaris dat kan oplopen tot maximaal €6.962 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is mede afhankelijk van je werkervaring.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze rol neem je contact op met John Visser, routebepaler Gildes, telefoonnummer (070) 445 40 20. Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mensenwerk, telefoonnummer (070) 445 44 81 of (070) 445 45 39.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Zolang de vacature beschikbaar is op onze site, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online dan is de selectie gestart. Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Een assessment kan onderdeel uit maken van deze sollicitatieprocedure.

Bij deze sollicitatieprocedure werken we samen met Dayanara Ilaria van TheTalentSource. Zij neemt samen met ons jouw cv en motivatiebrief door.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die solliciteert op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Solliciteer nu

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond