! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Senior Data Engineer (32-40 uur)

14 september 2021 - Ben jij de Senior Data Engineer die de Consumentenbond gaat helpen haar ambities op het gebied van data-gedreven werken verder vorm te geven? Houd je van uitdagingen, weet je goed de verbinding te maken met je interne klanten en probeer jij dagelijks je werk beter en slimmer te doen? Om nog sterker te worden op het gebied van inzicht gedreven besluitvorming, zijn we op zoek naar een nieuwe collega.

Dit ga je doen bij de Consumentenbond

Als Senior Data Engineer help je onze organisatie meer inzicht gedreven te maken door de inrichting van structurele data flows binnen ons data warehouse. Om dit te realiseren ben je communicatief vaardig, servicegericht en in staat om klant vraagstukken te vertalen naar de juiste technische oplossingen. Door de gekozen technologie weet je een volledige geautomatiseerde data pipeline te realiseren.

Je werkt nauw samen met de organisatie om de business logica te doorgronden en in te bedden in de data. Je bepaalt samen met onze architect de beste inrichting van het data warehouse. Daarnaast ben je in je element als uitdrager van een data-gedreven mindset in de hele organisatie.

Je levert een bijdrage aan de verbetering van de structuur, het ontwerp en de ontwikkeling van het data warehouse (DWH) door het:

 • verder ontwikkelen van het bestaande DWH en het doorvoeren van aanpassingen daarop;
 • ontwerpen en modelleren van onderdelen van het DWH en de benodigde ETL;
 • automatiseren en optimaliseren van de verschillende processen binnen het DWH;
 • beheren en onderhouden van de DWH omgeving.

Met wie je gaat samenwerken

Je werkt vanuit het Gilde Klantinzicht, dit is je basisteam. Je vervult jouw rol in meerdere teams die werken op basis van holacratische principes. Je bent je bewust van belangen en je handelt op een diplomatieke wijze. In de samenwerking met anderen communiceer je op een natuurlijke manier en gaat op een objectieve en rationele wijze met hen om.

Je werkt onder andere samen met diverse engineers, analisten, applicatiebeheerders en met de architect en andere collega’s uit het gilde Technologie & Ontwikkeling. Ten slotte ben je natuurlijk vaak in gesprek met diverse business stakeholders.

Wie we zoeken

Een zelfstarter! Het spreekt je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en proactief handelen belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

Ondernemend

Je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.

Samenwerkend

Je betrekt de juiste mensen en werkt gericht samen aan het kerndoel.

Eerlijk

Je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Het volgende breng je mee:

 • WO werk- en denkniveau met minimaal een HBO opleiding.
 • 3-4 jaar relevante werkervaring op senior niveau, bij voorkeur in een vergelijkbare branche.
 • Ervaring met inrichting & beheer van data-architectuur en datapipelines, op basis van business behoefte.
 • Ruime ervaring met diverse ETL-processen.
 • Kennis van data-governance principes en praktische toepasbaarheid hiervan.
 • In staat volledige data flows in te richten van extractie uit bronsysteem tot dashboards (PowerBI).
 • Kennis van en ruime ervaring met Azure Data Factory, SSAS, SQL, SAS, Power BI, Excel.
 • In staat te adviseren over architectonische best practices voor DWH.
 • Je bent proactief en in staat om door jouw manier van samenwerken, gemeenschappelijke doelen te bereiken.
 • Je bent gericht op creatie, hebt vernieuwende ideeën, ziet snel de samenhang van zaken en hebt een snel begrip van processen.
 • Je bezit daadkracht en gaat op een doortastende, onderzoekende wijze aan de slag en hebt overzicht over en structuur in je werkzaamheden.
 • Je bent sterk analytisch ingesteld, beschikt over strategische kennis en op basis van jouw eigen oordeel neem je daadkrachtige besluiten.
 • Je streeft continu naar kennis, trekt gegronde conclusies en benadert problemen door het scheiden van hoofd- en bijzaken.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door de klant te ondersteunen en bedrijven en overheden scherp te houden.

De organisatiestructuur is opgebouwd uit zelforganiserende teams (cirkels) verdeeld in diverse vakgebieden (gildes). Vanuit je rol binnen jouw vakgebied lever je een bijdrage aan de organisatie breed of specifiek aan een propositieteam. Zowel de gildes als de teams zijn zelforganiserend en kennen geen traditionele managementstructuur.

Dit bieden wij

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact heeft.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden mensen in Nederland te helpen.
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar. Na dit jaarcontract zal worden bekeken of een tijdelijke verlenging of een omzetting naar een contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort.
 • Een salaris dat kan oplopen tot €6.962 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is mede afhankelijk van je werkervaring.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Henk de Torbal, routebepaler gilde Klantwaarde, telefoonnummer 0624095574. Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mensenwerk, telefoonnummer (070) 445 44 81/4539.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Echter, zolang de vacature beschikbaar is op onze site, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online, dan is de selectie gestart. Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten.

We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die solliciteert op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond