icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Senior Marketingcommunicatie manager (32 uur)

18 juni 2020 - Ben jij een zelfstandige, ervaren marketingcommunicateur? Weet jij als geen ander verhalen te creëren? Kan jij data-analyses inzetten als inspiratiebron voor communicatie? Daarnaast is schakelen tussen stakeholders en externe bureaus jou op het lijf geschreven? Ga dan aan de slag als Senior Marketingcommunicatie manager bij de Consumentenbond.


Wat ga je doen bij de Consumentenbond?

Vanuit jouw rol als Senior Marketingcommunicatie manager ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en uitvoeren van marketingcommunicatiecampagnes. Je vertaalt de ontwikkelde proposities naar creatieve en succesvolle communicatie-uitingen en bewaakt daarbij de merkidentiteit.

Jouw campagnes blinken uit door een krachtige boodschap, zijn superrelevant en zetten aan tot actie. Je sluit vanaf de start de juiste stakeholders aan en schakelt gemakkelijk met ons bureau. Binnen het propositieteam waarin je werkt pak je proactief projecten op en zet je de propositie zowel intern als extern op de kaart.

Je past je communicatievakmanschap toe binnen meerdere teams. Alle teams werken op basis van holacratische principes. Hola wat? Zoek dat maar eens op en check of het bij je past.

'De Consumentenbond is op deze wereld zodat jij de beste keuzes maakt en krijgt waar je recht op hebt.'

Aan deze mooie missie werk je mee. Specifiek draag je bij aan het imago en de merkbekendheid van de Consumentenbond.

Met welke collega's ga je samenwerken?

Je werkt vanuit het Gilde Merk & Integrale Communicatie. Dit is je basisteam. Vanuit dit team sluit je aan bij een specifiek propositieteam. Hier zet je je vakmanschap als communicatiespecialist optimaal in. Het multidisciplinaire propositieteam waar jij voor gaat werken, heeft als kerndoel er voor te zorgen dat alle consumenten gemakkelijk en met zekerheid het juiste product kiezen en kopen. Veel van je werkzaamheden binnen dit team hebben een link met ledenwerving.

Wie zoeken wij?

Een zelfstarter! Het spreekt je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en proactiviteit belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

Competenties

Ondernemend

Je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.

Samenwerkend

Je betrekt de juiste mensen en werkt gericht samen aan het kerndoel.

Eerlijk

Je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Het volgende breng je mee:

 • Ruime ervaring (5-10 jaar) in het zelfstandig uitvoeren van communicatiecampagnes.
 • Ervaring in het samenwerken met zowel externe partners als reclame- en mediabureaus
 • Je werkt planmatig en gestructureerd aan meerdere projecten tegelijk.
 • Je bent ijzersterk in creëren van verhalen: van het schrijven van converterende teksten waarbij je de lezer weet te raken tot de aansluiting met beeld.
 • Het lezen van vakliteratuur heb je tot een kunst verheven en past deze toe in je dagelijkse activiteiten.
 • Je krijgt inspiratie van inzichten uit data-analyses en gebruikt deze als uitgangspunt voor je communicatie.
 • Je hebt ervaring met het maken van zowel commerciële communicatie als maatschappelijk en interne communicatie.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door bedrijven en overheden scherp te houden en de klant te ondersteunen.

De organisatiestructuur is opgebouwd uit zelforganiserende teams (cirkels) verdeeld in diverse vakgebieden (gildes). Vanuit je rol binnen jouw vakgebied lever je een bijdrage aan de organisatie breed of specifiek aan een propositieteam. Zowel de gildes als de teams zijn zelforganiserend en kennen geen traditionele management structuur.

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden mensen in Nederland te helpen.
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Salarisschaal 19 (minimaal €2.808,- en maximaal €5.188,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Inschaling is mede afhankelijk van werkervaring.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Maaike Kerkstra, routebepaler gilde Merk & Integrale Communicatie, mkerkstra@consumentenbond.nl). Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mensenwerk, telefoonnummer (070) 445 44 81.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Zolang de vacature beschikbaar is op de site van de Consumentenbond, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online dan is de selectie gestart. Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die heeft gesolliciteerd op een vacature een bericht krijgt. Mocht het zo zijn dat jij na 4 weken na de publicatie van de vacature niets hebt gehoord, neem dan even contact met ons op.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond