! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Specialist arbeidsvoorwaarden (24 - 36 uur)

Heb jij ervaring in het brede werkveld van P&O? En ligt jouw hart bij de arbeidsvoorwaardelijke kant, verzuim en werving? En sta je open voor of heb je ervaring in het werken in een organisatie die werkt op basis van holacratische principes? Dan zoeken we jou: een echt specialist met een flexibele én ondernemende instelling.


Wat ga je doen bij de Consumentenbond?

De Consumentenbond heeft de afgelopen twee jaar een ware metamorfose ondergaan, ook in de manier van werken. We hebben de management hiërarchie losgelaten en werken in zelforganiserende cirkels, waar we het werk organiseren en niet de mensen.

We kennen geen functies meer maar (flexibele) rollen. Als gevolg daarvan hebben we recent onze wijze van belonen aangepast en gekozen voor model Baarda. De implementatie is nog in volle gang, waarbij de focus ligt op performance development.

Tot slot hebben we net een nieuwe cao afgesloten. Al deze veranderingen zorgen voor aanpassingen in bestaande regelingen en voor nieuwe regelingen, die gezamenlijk het nieuwe personeelsbeleid vormen. Jij gaat dat overzicht en de vastlegging realiseren vanuit eigen rollen en als routebepaler van de cirkel Arbeidsvoorwaarden.

Daarnaast ga je je bezig houden met het (lang) verzuim binnen de organisatie, met als focus de wet verbetering poortwachter. Samen met de coaches duurzame inzetbaarheid begeleid je collega’s tijdens hun ziekteperiode en reintegratie en zorg je dat alle vereiste stappen worden gezet.

Als 1 van de collega’s met de werving&selectie rol ben je verantwoordelijk voor de werving van nieuwe collega’s over de gehele organisatie. En mocht je elders in de organisatie een rol zien die jou op het lijf geschreven is en die je naast bovengenoemde rollen kan doen dan kun je daar altijd je interesse voor laten blijken!

Met wie ga je samenwerken?

Je bent als routebepaler van de cirkel Arbeidsvoorwaarden onderdeel van die cirkel met als kerndoel: alle formele arbeidszaken goed geregeld.

Het team bestaat uit twee collega’s die verantwoordelijk zijn voor de personeels- en salarisadministratie. Twee collega’s die het beheer van het personeelsinformatiesysteem onder hun hoede hebben (AFAS). Een collega die zich bezig houdt met het brede P&O veld en ook 1 van de Baarda coaches is en daarnaast nog een aantal collega’s in kleinere (maar niet onbelangrijke!) rollen. Een volledig beeld zullen we in een gesprek geven.

Wie zoeken wij?

Iemand die het P&O werkveld haarfijn kent maar wiens hart ligt bij de arbeidsvoorwaardelijke en arbeidsrechtelijke kant. Iemand die het leuk vindt om in een hele nieuwe organisatie structuur te werken (of daar misschien al ervaring in heeft) en die het niet erg vindt dat zaken nog niet helemaal uitgekristalliseerd zijn.

Verder spreekt het je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en proactiviteit belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

Het volgende breng je mee:

 • Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding bij voorkeur op het gebied van P&O.
 • Je hebt een ruim aantal jaren ervaring in het P&O werkveld.
 • Je kunt logisch redeneren en hebt oog voor hoofd- en bijzaken.
 • Je bent praktisch ingesteld en werkt gestructureerd.
 • Je bent goed in dingen afmaken, tot de laatste puntjes op de i staan.
 • Je kunt gemakkelijk netwerken en relaties benutten om een gezamenlijk doel te bereiken.

Ondernemend: je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.

Samenwerkend: je betrekt de juiste mensen bij je werk en werkt gericht samen aan het kerndoel.

Eerlijk: je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact maakt.
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden.
 • Inschaling is mede afhankelijk van het vastgestelde Baarda niveau.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Vroom & Van den Heuvel. Dit is ook het bureau aan wie je de sollicitatiebrief richt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond