! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Specialist complexe financiële producten (32-40 uur)

20 mei 2021 - Kun jij de interesse wekken van honderdduizenden mensen met wat jij te vertellen hebt over financiële producten? Ook van mensen die normaal gesproken liever over andere dingen lezen? Dan zoeken we jou: een betrokken collega met een strategische, flexibele én ondernemende instelling.


Dit ga je doen bij de Consumentenbond

De Consumentenbond helpt consumenten om gemakkelijk en goed geïnformeerd hun financiële vraagstukken op te lossen. We willen echt toegevoegde waarde leveren op deze voor veel consumenten complexe en taaie onderwerpen. Om de komende periode echt stappen te kunnen zetten op het gebied van complexe financiële producten zijn we op zoek naar jou.

Je gaat ons helpen dit domein, met name hypotheken, beleggen en pensioenen, verder op de kaart te zetten. Dit doe je door aansprekende onderzoeken te bedenken en uit te voeren en deze te vertalen in toegankelijke informatie op de website en in onze gidsen.

Naast onderzoek uitvoeren verwachten we dat je meedenkt bij het ontwikkelen van nieuwe diensten op dit gebied. Soms zijn dit persoonlijke diensten. Vaker zetten we in op ‘massa-maatwerk’, een manier om veel waarde toe te voegen voor consumenten zonder dat het hen direct veel geld kost.

Met wie je gaat samenwerken

Je bent onderdeel van het Gilde Content: een gedreven team van collega’s met elk hun eigen specialiteit. Samen maken zij content over wat consumenten móeten weten om beter en slimmer te consumeren. Je vervult je rol in meerdere teams die werken op basis van het holacratische principe. Je zult daarbij gezamenlijk optrekken met specialisten op verschillende terreinen.

Wie we zoeken

Iemand die de kansen en valkuilen van financiële producten en adviezen haarfijn kent. Iemand die vanuit de consument kan denken en die de Consumentenbond op dit vlak een stap verder kan brengen.

Verder spreekt het je aan om in een cultuur te werken waarbij zelfstandigheid en proactiviteit belangrijk zijn. De kernwaarden van de Consumentenbond zijn je op het lijf geschreven.

Ondernemend
Je werkt doelgericht op basis van data en klantinzichten waarbij progressie belangrijker is dan perfectie.

Samenwerkend
Je betrekt de juiste mensen en werkt gericht samen aan het kerndoel.

Eerlijk
Je communiceert open over je bijdrage aan de kerndoelen en de voortgang van je projecten.

Het volgende breng je mee:

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding bij voorkeur op het gebied van economie of financiële planning.
 • Je kunt goed rekenen en hebt een goede Excel-kennis.
 • Je kent een aantal belangrijke financiële producten op je duimpje en snapt hoe ze werken. Denk bijvoorbeeld aan hypotheken, beleggings- en pensioenproducten.
 • Je bent in het bezit van het diploma Wft-hypotheken of bereid dit te halen.
 • Je bent een enthousiaste aanpakker en hebt oog voor hoofd- en bijzaken.
 • Je bent communicatief vaardig en kunt ingewikkelde materie voor een breed publiek toegankelijk maken. Je hebt ook goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Je hebt het analytisch vermogen om problemen van consumenten te kunnen identificeren en vervolgens op te lossen.
 • Je bent stressbestendig, accuraat en levert op tijd op.

Dit is de Consumentenbond

De Consumentenbond is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Onze ambitie is om iedereen in Nederland zekerheid en gemak te bieden bij moeilijke beslissingen die hen raken. Dit doen we door bedrijven en overheden scherp te houden en de klant te ondersteunen.

De organisatiestructuur is opgebouwd uit zelforganiserende teams (cirkels) verdeeld in diverse vakgebieden (gildes). Vanuit je rol binnen jouw vakgebied lever je een bijdrage aan de organisatie breed of specifiek aan een propositieteam. Zowel de gildes als de teams zijn zelforganiserend en kennen geen traditionele managementstructuur.

Wat bieden wij?

 • Een rol binnen een organisatie die écht impact heeft.
 • De kans je vakmanschap in te zetten en hiermee honderdduizenden mensen in Nederland te helpen.
 • Een frisse open werkomgeving met flexplekken en een interne tafeltenniscompetitie.
 • Veel ruimte voor ondernemerschap binnen de zelforganiserende teams.
 • Een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder 35 verlofdagen en een eindejaarsuitkering.
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en gelijkblijvende economische omstandigheden.
 • Salarisschaal 19 (minimaal €2808 en maximaal €5188 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Inschaling is mede afhankelijk werkervaring.

Contactpersoon

Voor aanvullende informatie over deze functie neem je contact op met Barbara van der Est, Expert Geld van het Gilde Content, telefoonnummer (070) 445 4315. Dit is ook de persoon aan wie je de sollicitatiebrief richt. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de cirkel Mensenwerk, telefoonnummer (070) 445 4481.

Sollicitatieprocedure

De reactietermijn op onze vacatures is 2 weken. Echter, zolang de vacature beschikbaar is op onze site, kun je reageren. Staat de vacature niet meer online dan is de selectie gestart.

Bij een groot aantal reacties besluiten we mogelijk de reactietermijn te verkorten. We brengen je zo spoedig mogelijk op de hoogte of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Wij volgen de sollicitatiecode van de NVP. De Consumentenbond hecht er waarde aan dat iedereen die solliciteert op een vacature een bericht krijgt. Heb jij 4 weken na het indienen van je sollicitatie nog niets gehoord, neem dan even contact met ons op.

Solliciteer nu

Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond

Alle artikelen

Artikelen binnen Werken bij de Consumentenbond